Mina95

Čokoladna torta

Za sve ljubitelje čokolade

Mina95

Čokoladna torta

Za sve ljubitelje čokolade

Sastojci:

Jaja: 6

Šečer : 20 kašika

Ulje: 1 manja šolja

Mlijeko: 1 litar i još 200 ml.

Voda: Pola manje šolje

Brašno : 6 kašika

"Laganini" prašak za pecivo: 1

Kakao: 2 kašike

"Laganini" puding od čokolade: 4 komada

"Vispak" čokolada za kuhanje: 100 grama

"Laganini" šlag pjena: 1

Petit keks: 8 komada

Slatko vrhnje: 500 ml.

Priprema:

Biskvit :

6 jaja pjenasto umutiti sa 12 kašika šečera, smanjiti brzinu miksera pa dodati jednu manju šolju mlijeka, jednu manju šolju ulja i pola te iste šolje mlake vode.

Prosijati 6 kašika brašna, prašak za pecivo "Laganini" i 2 kašike kakaa, pa ručno, kašikom umiješati u ovu prethodnu smjesu.

Istresti u kalup 24 cm, peći na 180 stepeni oko pola sata,provjeriti čačkalicom kada je pečen biskvit. Prohladiti ga, pa prerezati na 2 dijela.

Fil:

800 ml. mlijeka prokuhati sa 8 kašika šečera. U ostalih 200 ml. umutiti 4 "Laganini" pudinga od čokolade, pa dodati u mlijeko koje kuha. Puding treba bito gušći. Dok je još tako vruć dodati 100 grama "Vispak" čokolade za kuhanje.

Prohladiti, pa dobro umutiti mikserom i dodati 250 grama margarina sobne temperature. 

Jednu šlag pjenu umutiti sa 120 ml. mlijeka. 

Slaganje torte :

Biskvit (malo ga poprskati mlijekom), pola čokoladne kreme, red petit keksa, šlag krema, biskvit i ostatak čokoladne kreme. 

Ukrasiti šlagom (umućenim slatkim vrhnjem) po želji. 

 

Sastojci:

Jaja: 6

Šečer : 20 kašika

Ulje: 1 manja šolja

Mlijeko: 1 litar i još 200 ml.

Voda: Pola manje šolje

Brašno : 6 kašika

"Laganini" prašak za pecivo: 1

Kakao: 2 kašike

"Laganini" puding od čokolade: 4 komada

"Vispak" čokolada za kuhanje: 100 grama

"Laganini" šlag pjena: 1

Petit keks: 8 komada

Slatko vrhnje: 500 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.