NihadinaKuhinja

Piletina sa povrćom

Kineska kuhinja i Tajna zacin-super kombinacija :)

NihadinaKuhinja

Piletina sa povrćom

Kineska kuhinja i Tajna zacin-super kombinacija :)

Sastojci:

pileci prsa: 2 komada

soi i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ulja: malo

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 2-3 cehna

sampinjona: 300 gr.

paprika: 1

zeleni ahuna: oko 150 gr.

sjemena susama: malo

ulja susama ako imate: malo

kikirikija: pola solje

soja sosa: 3 kasike

Priprema:

Meso isjecite na kockice,dodajte zacine i promijesajte.

Ako imate neki svoj omiljeni zacin slobodno dodajte necete pogrijesit.

U tavi zagrijat malo ulja,dodat meo i przit 6-7 minuta.

Cesto promijesajte meso manje ce pustat vodu.

Ako pustite da meso stoji pusti vodu pa morate duze dinstat da ispari 

Luk isjecite na trakice,sampinjone na tanje listice i papriku na kockice.

Mahune obarite u slano vodi 4-5 minuta i ocijedite.

Bijeli luk sitno isjeckajte i djumbir isjecite na kockice ili izrendajte.

Kikiriki stavite u vrecicu pa ga izdrobite malom oklagijom za kolace ili flasom ( ne treba biti presitan )

Kad ste sve pripremili u dublju tavu ili serpu naspite ulje i zagrijte.

Dodajte luk,sampinone i papriku pa prodinstajte minuta dva,tri minuta.

Dodajte obarene mahune,bijeli luk i djumbir pa promijesajte.

Dodajte malo soli i bibera ali ne pretjerujte meso je vec slano a dodat cete i soja sos .

Povrce dinstajte 7-8 minuta ( bitno je da ostane cvrsce povrce da se ne rakuha ) pa dodajte piletinu,soja sos i kikiriki.

Sve fino promijesajte,prodinstajte dva,tri minuta pa pogaite pec.

Poprscite sa malo susamovog ulja ako imate i pospite sijemenom susama.
 
 
 
 
 

Sastojci:

pileci prsa: 2 komada

soi i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

ulja: malo

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 2-3 cehna

sampinjona: 300 gr.

paprika: 1

zeleni ahuna: oko 150 gr.

sjemena susama: malo

ulja susama ako imate: malo

kikirikija: pola solje

soja sosa: 3 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.