NihadinaKuhinja

Kozice (shrimps) i povrće u finom sosu

NihadinaKuhinja

Kozice (shrimps) i povrće u finom sosu

Sastojci:

putera: 2 kasike

mrkve: 1-2

paprika ( boja po vasoj zelji ): 1

cvijetova brokoli: par

shrimpova - kozica ( kolicina po vasoj zelji ): .

mladog luka: 1 vezica

bijelog luka: 2-3 cehna

sitni paradajzica: desetak

vrhnja za kuhanje: 350 ml.

kisele vode: 100 ml.

sitno sijeckanog persuna ili neka druga zacinska biljka: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

parmezana: 2 kasike

Priprema:

U tavi otopite puter i dodajte mrkvu sijecenu na tanje kolutove.

Dok se mrkva lagano przi vi isjecite papriku na manje kocke i dodajte u tavu.

Brokoli podijelite na cvijetove i dodajte u tavu,pa sve to promijesajte.

Povrce proprzite 3-4 minute pa dodajte kozice ( shrimpove ),dodajte mladi luk,bijeli luk i zacine pa sve ponovo promijesajte.

Sve navedene sastojke kratko proprzite i pogasite pec

U serpu ili drugu tavu stavite prepolovljen paradajz,vrhnje za kuhanje,kiselu vodu i sitno sijeckan persun.

Kuhajte minut ili dva pa prelite preko pripremljenog povrca i kozica.

Dodajte parmezan sir,promijesajte i prokuhajte.

Probajte dali treba jos zacina,ako treba dodajte,promijesajte i pogasite pec.

Servirajte uz tijesteninu ( oblik tijetenine po vasoj zelji )

Sastojci:

putera: 2 kasike

mrkve: 1-2

paprika ( boja po vasoj zelji ): 1

cvijetova brokoli: par

shrimpova - kozica ( kolicina po vasoj zelji ): .

mladog luka: 1 vezica

bijelog luka: 2-3 cehna

sitni paradajzica: desetak

vrhnja za kuhanje: 350 ml.

kisele vode: 100 ml.

sitno sijeckanog persuna ili neka druga zacinska biljka: malo

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

parmezana: 2 kasike

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.