Hurmašice
I miris i okus odličan!
Hurmašice
I miris i okus odličan!
Sastojci:
Za tijesto: Jaja: 2
Šećer: 2 šoljice
Ulje: 2 šoljice
Pavlaka(25%masnoća): 2 kašike
Prašak za pecivo ,,Laganini": 1/2
Brašno: 25 kašika
Za agdu: Voda: 500ml
Šećer: 300g
Vanilin šećer ,,Laganini": 1-2vrećice
Priprema:
Pripremanje agde:
U dublju šerpu sipati 500ml vode i 300g šećera.
Kad proključa dodati 1-2 vrećice vanilin šećera ,,Laganini".
Kuhati još 10 minuta.
Zatim agdu skinuti s vatre da se ohladi.
Pripremanje tijesta:
Umutiti kašikom 2 cijela jaja,
2 šoljice šećera,
dodati 2 šoljice ulja,
2 kašike pavlake,
1/2 praška za pecivo ,,Laganini",
25 kašika brašna.
Zamijesti tijesto tako da se mogu oblikovati hurmašice.
Tepsiju premazati uljem i poredati oblikovane hurmašice.
Prethodno zagrijati pećnicu i ispeći hurmašice.
Gotove hurmašice ohladiti na sobnoj temperaturi 5 minuta,potom ih preliti pripremljenom agdom.
Sastojci:
Za tijesto: Jaja: 2
Šećer: 2 šoljice
Ulje: 2 šoljice
Pavlaka(25%masnoća): 2 kašike
Prašak za pecivo ,,Laganini": 1/2
Brašno: 25 kašika
Za agdu: Voda: 500ml
Šećer: 300g
Vanilin šećer ,,Laganini": 1-2vrećice