Edina

Hurmašice

I miris i okus odličan!

Edina

Hurmašice

I miris i okus odličan!

Sastojci:

Za tijesto: Jaja: 2

Šećer: 2 šoljice

Ulje: 2 šoljice

Pavlaka(25%masnoća): 2 kašike

Prašak za pecivo ,,Laganini": 1/2

Brašno: 25 kašika

Za agdu: Voda: 500ml

Šećer: 300g

Vanilin šećer ,,Laganini": 1-2vrećice

Priprema:

Pripremanje agde:

U dublju šerpu sipati 500ml vode i 300g šećera.

Kad proključa dodati 1-2 vrećice vanilin šećera ,,Laganini".

Kuhati još 10 minuta.

Zatim agdu skinuti s vatre da se ohladi.

Pripremanje tijesta:

Umutiti kašikom 2 cijela jaja,

2 šoljice šećera,

dodati 2 šoljice ulja,

2 kašike pavlake,

1/2 praška za pecivo ,,Laganini",

25 kašika brašna.

Zamijesti tijesto tako da se mogu oblikovati hurmašice.

Tepsiju premazati uljem i poredati oblikovane hurmašice.

Prethodno zagrijati pećnicu i ispeći hurmašice.

Gotove hurmašice ohladiti na sobnoj temperaturi 5 minuta,potom ih preliti pripremljenom agdom.

 

 

Sastojci:

Za tijesto: Jaja: 2

Šećer: 2 šoljice

Ulje: 2 šoljice

Pavlaka(25%masnoća): 2 kašike

Prašak za pecivo ,,Laganini": 1/2

Brašno: 25 kašika

Za agdu: Voda: 500ml

Šećer: 300g

Vanilin šećer ,,Laganini": 1-2vrećice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.