AminaHasanovic

Havana

Torta

AminaHasanovic

Havana

Torta

Sastojci:

Mlijeko: 1 L

Šećer: 500 g

Želatin: 30 g

Voda: 100 ml

Laganini vanilin šećer: 3 kom

Slatko vrhnje: 500 ml

Keks: 200 g

Orasi: 100 g

Priprema:

 
         1 L mlijeka i 500 g šećera staviti da prokuha. 30 g želatina pomješati sa 100 ml vode, dodati 3 Laganini vanilina šećera i ostaviti sve da nabubri par minuta. Kada mlijeko prokuha dodati nabubreni želatin i vratiti ponovno na vatru da se želatin istopi. Nakon toga smjesu ostaviti u frižider da se dobro ohladi i stegne (minimalno 4 sata). U međuvremenu umutiti 500 ml slatkog vrhnja te ga dodati u prethodno pravljenu smjesu i mutiti dok se dobro ne sjedini smjesa. 200 g petit keksa ili nekog drugog te 100 g oraha samljeti i pomiješati. Posuti dno šerpe sa smjesom oraha i keksa. Zatim jedan dio smjese izliti, pa ponoviti postupak 3-4 puta. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi torta. Najbolje preko noći. Polahko odvojiti krajeve torte od šerpe te prevrnuti šerpu na širu tasnu.
 
Dekorisati po vašoj želji.


Prijatno!

Sastojci:

Mlijeko: 1 L

Šećer: 500 g

Želatin: 30 g

Voda: 100 ml

Laganini vanilin šećer: 3 kom

Slatko vrhnje: 500 ml

Keks: 200 g

Orasi: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.