Pilav sa bijelim sosom
Tajna
Pilav sa bijelim sosom
Tajna
Sastojci:
Pilav / Omač: 300 g
Voda: 700 ml
Maslac: 150 g
So: 2 kašikice
Sos: :
Piletina: 200 g
Gljive: 100 g
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
Paprika Vispak: 1 kašikica
Vrhnje za kuhanje: 250 ml
Mlijeko: 100 ml
Priprema:
Pilav: U jednu šerpu nasuti 700 ml vode i staviti na vatru. U tu vodu dodati 150 g maslaca i dvije kašikice soli. Kad voda bude pred ključanje polahko dodavati rezanca pilava. Kuhati 10 minuta a nakon toga smaketi sa vatre. Promješati tjestetinu povremeno i sačekati da upije svu vodu. Ukoliko je potrebno dodajte malu količinu vode naknadno.
Sos: Piletinu i gljive isjeći na sitne komadiće i staviti u dublju tavu u koju ćemo staviti malo maslaca. Dodati 1 kašiku Mješavine začina Tajna, Tajna začin za piletinu i malo crvene paprike (Vispak). Ostaviti da se dinsta sve 5 minuta. Nakon toga dodati 100 ml mlijeka i 250 ml vrhnja. Po želji dodatno začiniti. Kuhati sve 10-tak minuta i skinuti sa vatre.
Prijatno!
Sastojci:
Pilav / Omač: 300 g
Voda: 700 ml
Maslac: 150 g
So: 2 kašikice
Sos: :
Piletina: 200 g
Gljive: 100 g
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Tajna začin za piletinu: 1 kašikica
Paprika Vispak: 1 kašikica
Vrhnje za kuhanje: 250 ml
Mlijeko: 100 ml