AminaHasanovic

Pilav sa bijelim sosom

Tajna

AminaHasanovic

Pilav sa bijelim sosom

Tajna

Sastojci:

Pilav / Omač: 300 g

Voda: 700 ml

Maslac: 150 g

So: 2 kašikice

Sos: :

Piletina: 200 g

Gljive: 100 g

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Paprika Vispak: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Mlijeko: 100 ml

Priprema:

   Pilav: U jednu šerpu nasuti 700 ml vode i staviti na vatru. U tu vodu dodati 150 g maslaca i dvije kašikice soli. Kad voda bude pred ključanje polahko dodavati rezanca pilava. Kuhati 10 minuta a nakon toga smaketi sa vatre. Promješati tjestetinu povremeno i sačekati da upije svu vodu. Ukoliko je potrebno dodajte malu količinu vode naknadno. 

Sos: Piletinu i gljive isjeći na sitne komadiće i staviti u dublju tavu u koju ćemo staviti malo maslaca. Dodati 1 kašiku Mješavine začina Tajna, Tajna začin za piletinu i malo crvene paprike (Vispak). Ostaviti da se dinsta sve 5 minuta. Nakon toga dodati 100 ml mlijeka i 250 ml vrhnja. Po želji dodatno začiniti. Kuhati sve 10-tak minuta i skinuti sa vatre.

Prijatno!

 

Sastojci:

Pilav / Omač: 300 g

Voda: 700 ml

Maslac: 150 g

So: 2 kašikice

Sos: :

Piletina: 200 g

Gljive: 100 g

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Paprika Vispak: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 250 ml

Mlijeko: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.