Dinaa

Chesecake sa šumskim voćem

Brzo i jako ukusno

Dinaa

Chesecake sa šumskim voćem

Brzo i jako ukusno

Sastojci:

Maslac : 200 gr

Mljevene plazme : 350 gr

Mlijeka : 5 kasika

Maskarpone sir: 500 gr

Slatke pavlake : 500 ml

Šećer u prahu : 150 gr

Zelatin : 1 kesica

Slag krema : 1 kesica

Šumsko voće : 450 gr

Šećer : 150 gr

Puding od vanilije : 2 kesice

Priprema:

Priprema: Maslac istopimo, pa dodamo mlijeko i mljevenu plazmu i sve izmiješamo u homogenu smjesu. U kalup za torte obložen papirom rasporediti smjesu i ostavit je u frižider na hlađenje. Zelatin pomjesamo sa 5 kasika vode i ostavimo da nabubri. Slatku pavlaku zajedno sa slag kremom umutimo pa u nju dodamo maskarpone sir pomjesan sa šećerom. U kremu od sira i pavlake umijesamo zelatin i lagano promjesamo. Kremu nanesemo preko kore od keksa i ponovo vratimo u frižider. Za voćni fil: Šumsko voće zajedno sa šećerom u prahu stavimo na sporet da prokuha. Kada prokuha dodat razmucen puding i sve miješat dok smjesa ne postane gusta. Preko kreme nanijeti fil od voća. Prijatno!! 

Sastojci:

Maslac : 200 gr

Mljevene plazme : 350 gr

Mlijeka : 5 kasika

Maskarpone sir: 500 gr

Slatke pavlake : 500 ml

Šećer u prahu : 150 gr

Zelatin : 1 kesica

Slag krema : 1 kesica

Šumsko voće : 450 gr

Šećer : 150 gr

Puding od vanilije : 2 kesice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.