Adnaoo

Pizza

Ako želite nešto za doručak što je brzo, ukusno, zahtjeva minimalnu pripremu onda je ovaj recept za vas. Tijesto je premehko, a sama pizza preukusna.

Adnaoo

Pizza

Ako želite nešto za doručak što je brzo, ukusno, zahtjeva minimalnu pripremu onda je ovaj recept za vas. Tijesto je premehko, a sama pizza preukusna.

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Suhi kvasac: 7 gr

Šećer : 1 kašičica

So: 2 kašičice

Maslinovo ulje: 2 supene kašike

Brašno: Cca 400 gr

Salama, sir, šampinjoni, origano: Po želji

Priprema:

U zdjelu pomiješamo 250 ml toplog mlijeka sa malo šećera i suhim kvacem i ostavimo da nadođe oko 10 minuta. Nakon toga dodajemo 2 supene kašike maslinovog ulja i 2 kašičice soli. Postepeno dodajemo brašno i zakuhavamo mehko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Pokrijemo providnom folijom i ostavimo da nadolazi oko 20 do 30 minuta. 

Za to vrijeme pripremimo nadjev. Salamu i sir narendamo na krupni dio a šampinjone očistimo i izrežemo na deblje listiće. Kečap i origano pomiješamo skupa i dodamo malo tople vode (1 kafena kašičica). 

Na pek papir koji je posut brašnom razvučemo tanko tijesto i malo izbockamo viljuškom. Premažemo kečapom sa  origanom te redamo sir - salama - sir - gljive - malo origana.

Pečemo u prethodno zagrijanoj pečnici  na rešetki od rerne na 280°C. 

Sastojci:

Mlijeko: 250 ml

Suhi kvasac: 7 gr

Šećer : 1 kašičica

So: 2 kašičice

Maslinovo ulje: 2 supene kašike

Brašno: Cca 400 gr

Salama, sir, šampinjoni, origano: Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.