NihadinaKuhinja

Malo drugačiji sataraš

NihadinaKuhinja

Malo drugačiji sataraš

Sastojci:

mjevenog mesa: 250 gr.

luka: 1 vaca glavica

ulja: malo

putera: 2 kasike

crvene paprike: 3

ljuta papričica ( čili ili halapinjo ): 1

čehna bijelog luka: 2-3

soli i bibera: malo

Tajna začina-dodatak jelima: malo

mjevene paprike -Vispak: malo

suhe ljute papričice ( ako ne volite ljuto izbacite je :) : malo

kumina ( cumin): malo

rendanog sira za posipanje : malo

jaja: 3-4

korijandera ili peršuna: malo

Priprema:

U tavi zagrijat malo ulja i puter.

Dodajte povrce isjeceno na kockice,so i biber pa proprzite.

Nemojte dugo przit da se povrce raspada ljepse je kad ostane cvrsce.

U odvojenoj tavi proprzite meso sadodatkom Tajna zacina,kumina i mjevene paprike.

Meso dodajte povrcu,promijesajte i pospite sirom.

Ispecite jaja na oko,poredajte preko satarasa,pospite ih sa malo bibera i sve ukrasite sa malo korijandera ili persuna.

Sastojci:

mjevenog mesa: 250 gr.

luka: 1 vaca glavica

ulja: malo

putera: 2 kasike

crvene paprike: 3

ljuta papričica ( čili ili halapinjo ): 1

čehna bijelog luka: 2-3

soli i bibera: malo

Tajna začina-dodatak jelima: malo

mjevene paprike -Vispak: malo

suhe ljute papričice ( ako ne volite ljuto izbacite je :) : malo

kumina ( cumin): malo

rendanog sira za posipanje : malo

jaja: 3-4

korijandera ili peršuna: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.