NihadinaKuhinja

Kolač sa zobenim pahuljicama ( oatmeal )

NihadinaKuhinja

Kolač sa zobenim pahuljicama ( oatmeal )

Sastojci:

putera: 220 gr.

braon secera ( solja od 250 ml. ): 1 solja

monkfruit zasladjivaca: pola solje

jaja: 2

vanila extrakta: 1 kasika

bademovog brasna: 1 solja

brasna od lana: 1 solja

praska za pecivo Vispak - Laganini: pola

ode bikarbone: na vrh kasikice

soli: prstohvat

zobeni pahuljica: 2 solje

komadica cokolade ( ja koristila cokoladu bez secera ): 1 solja

Priprema:

Ovaj recept mozete prilagodit sebi kako vi zelite .Koristite brasno i secer koje hocete,.Orginalni recept je obicni secer,brasno i cokolada ja zamjenila "zdravijim namirnicama " 

Puter nemojte topit samo dobro omeksajte na sobnoj temperaturi.

Izmutite omeksal puter i oba secera da dobijete finu kremu.

Dodajite jedno po jedno jaje i mutite.

Dodajte vanila extrakt i ponovo mutite.

Dodajte oba brasna,prasak za pecivo,sodu bikarbonu i so pa ponovo mutite.

Dodajte zobene pahuljice,komadice cokolade i mijesajte kasikom ili lopaticom ( ne mikserom )

Istresite u nauljenu i sa malo brasna posutu tepsicu.

Pecite oko 25-30 minuta ili dok kolac ne dobije finu bojicu.

Prohladite,isjecite na zeljene komade i servirajte uz caj ili kafi,UZIVAJTE 

Sastojci:

putera: 220 gr.

braon secera ( solja od 250 ml. ): 1 solja

monkfruit zasladjivaca: pola solje

jaja: 2

vanila extrakta: 1 kasika

bademovog brasna: 1 solja

brasna od lana: 1 solja

praska za pecivo Vispak - Laganini: pola

ode bikarbone: na vrh kasikice

soli: prstohvat

zobeni pahuljica: 2 solje

komadica cokolade ( ja koristila cokoladu bez secera ): 1 solja

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.