Mediha

Pizza "Sad pa sad"

Tijesto za picu ne mora da nadolazi. Čim ga zakuhate, spremno je za razvlačenje i premazivanje. I napravi se, a i pojede sad pa sad ;)

Mediha

Pizza "Sad pa sad"

Tijesto za picu ne mora da nadolazi. Čim ga zakuhate, spremno je za razvlačenje i premazivanje. I napravi se, a i pojede sad pa sad ;)

Sastojci:

Brašno : 400g

Soli: Prstohvat

Šećer: Na vrh kašičice

Jogurt : 100ml

Prašak za pecivo laganini: 1/2

Topla voda : Po potrebi

Paradajz sos : Po želji

Sir livada : 200g

Salama : Po želji

Priprema:

Sve suhe sastojke za tijesto pomiješati. Dodati jogurt i vodu i zamijesiti tijesto. Odmah ga premjestiti u tepsiju i razvući do rubova tepsije. Tijesto premazati nadjevom po želji. Ja sam premazala prvo domaćim paradajz sosom. Na jednu polovinu sam stavila prvo sir, pa salamu, a na drugu obrnuto. Gornji sloj uglavnom bude hrskaviji. Tokom serviranja, možete još dodati paradajz sosa ukoliko želite.

 

 

Sastojci:

Brašno : 400g

Soli: Prstohvat

Šećer: Na vrh kašičice

Jogurt : 100ml

Prašak za pecivo laganini: 1/2

Topla voda : Po potrebi

Paradajz sos : Po želji

Sir livada : 200g

Salama : Po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.