AminaHasanovic

Chesecake

Malina

AminaHasanovic

Chesecake

Malina

Sastojci:

Kora: :

Mljeveni keks: 300 g

Margarin: 150 g

Sok od narandže: 3 kašike

Fil: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Šećer u prahu: 250 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Pavlaka : 300 g

Preljev: :

Maline: 500 g

Šećer: 5 kašika

Želatin: 20 g

Voda: 100 ml

Priprema:

 
  300 g petit ili plazma keksa samljeti a 150 g margarina rastopiti.  Mljeveni keks sjediniti sa prethodno rastopljenim margarinom i dodati sok od narandže. Dobro sve izmiješati. Ravnomjerno rasporediti smjesu u kalup. Ja koristim okrugli kalup 26 broj. Zatim pripremati fil.

Umutiti 500 ml slatkog vrhnja (hulala), a potom u umućeno vrhnje dodati pavlaku, šećer u prahu i Laganini vanilin šećer. Mikserom sve dobro umutiti.  Fil ravnomjerno premazati preko kore u kalupu.

Za preljev skuhati 500 g malina sa 5 kašika šećera i 50 ml vode. Kada maline prokuhaju procijediti ih na krupnijem situ. U čašu pomiješati 20 g želatina i  50 ml hladne vode.
Sačekati par minuta da želatin nabubri a potom ga sjediniti sa procijeđenim malinama.
Prohlađeni sok preliki preko fila.

Cheescake staviti na hlađenje u frižider na 1h.


PRIJATNO!

Sastojci:

Kora: :

Mljeveni keks: 300 g

Margarin: 150 g

Sok od narandže: 3 kašike

Fil: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Šećer u prahu: 250 g

Laganini vanilin šećer: 1 kom

Pavlaka : 300 g

Preljev: :

Maline: 500 g

Šećer: 5 kašika

Želatin: 20 g

Voda: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.