NihadinaKuhinja

Punjeni paradajz

NihadinaKuhinja

Punjeni paradajz

Sastojci:

paradajzova: 6-7

suhog mesa ili salame: 3-4 komadica

mljevenog mesa: 400 gr.

luka: 1 glavica

spinata: 150 gr.

ljutog sosa ( ja koristila tobasco): 2 kasike

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za cufte: 1 kasika

kisele pavlake: 2 kasike

vrhnja za kuhanje: oko 50-60 m.

rendanog sira ( topljivog ): malo

Priprema:

Paradajzu odsijecite vrh i izdubite ga.

Izdubljeni dio isjeckajte i sacuvajte.

Na malo ulja proprzite sto tanje i sitnije sijeceno suho meso ili salamu pa istresite na tanjir.

U istu tavu naspite malo ulja pa proprzite sitno sijeckan luk i meso sa zacinima.

Dodajte ljuti sos,spinat i izdubljeni dio paraajza pa prodinstajte oko 3-4 minute.

Maknite sa peci ,dodajte 2 kaike kisele pavlake i proprzeno suho meso,

Promijesajte i punite paradajz.

Ako vam ostane smijese napunijte pariku ili dvije.

Pecite na 180 C 30 minuta ako punite samo paradajz dovoljno je 20-25 minuta.

Nakon pola sata maknite iz peci zalite sa malo vrhnja za kuhanje i pospire rendanim sirom.

Vratite u pec na jos desetak minuta da se sir otopi i malo zapece.

Sastojci:

paradajzova: 6-7

suhog mesa ili salame: 3-4 komadica

mljevenog mesa: 400 gr.

luka: 1 glavica

spinata: 150 gr.

ljutog sosa ( ja koristila tobasco): 2 kasike

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za cufte: 1 kasika

kisele pavlake: 2 kasike

vrhnja za kuhanje: oko 50-60 m.

rendanog sira ( topljivog ): malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.