Edina
Oblatne
,,Zlatna džezva" i oblatne odlična kombinacija!
Edina
Oblatne
,,Zlatna džezva" i oblatne odlična kombinacija!
Sastojci:
Oblatne: 200g(5listova)
Šećer: 800g
Mlijeko: 2dl
Ulje: 2dl
Mlijeko u prahu: 300g
Čokolada za kuhanje: 300g
Orasi: 100g
Priprema:
Priprema:
U dublju šerpu sipati 800g šećera,
2dl ulja,
2dl mlijeka i sačekati da proključa.
Skinuti s vatre i dodati 300g mlijeka u prahu,brzo miješajući kašikom.
U smjesu dodati 300g crne čokolade za kuhanje Vispak.
Po želji dodati 100g mljevenih oraha.
Smjesu izmiješati kašikom da se sjedini.
Gotovu smjesu ohladiti na sobnoj temperaturi,a potom premazati listove oblatne.
Sastojci:
Oblatne: 200g(5listova)
Šećer: 800g
Mlijeko: 2dl
Ulje: 2dl
Mlijeko u prahu: 300g
Čokolada za kuhanje: 300g
Orasi: 100g