Edina

Oblatne

,,Zlatna džezva" i oblatne odlična kombinacija!

Edina

Oblatne

,,Zlatna džezva" i oblatne odlična kombinacija!

Sastojci:

Oblatne: 200g(5listova)

Šećer: 800g

Mlijeko: 2dl

Ulje: 2dl

Mlijeko u prahu: 300g

Čokolada za kuhanje: 300g

Orasi: 100g

Priprema:

Priprema:

U dublju šerpu sipati 800g šećera,

2dl ulja,

2dl mlijeka i sačekati da proključa.

Skinuti s vatre i dodati 300g mlijeka u prahu,brzo miješajući kašikom.

U smjesu dodati 300g crne čokolade za kuhanje Vispak.

Po želji dodati 100g mljevenih oraha.

Smjesu izmiješati kašikom da se sjedini.

Gotovu smjesu ohladiti na sobnoj temperaturi,a potom premazati listove oblatne.

Sastojci:

Oblatne: 200g(5listova)

Šećer: 800g

Mlijeko: 2dl

Ulje: 2dl

Mlijeko u prahu: 300g

Čokolada za kuhanje: 300g

Orasi: 100g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.