Ćevapi
Ćevapi u lepini odlična kombinacija!
Ćevapi
Ćevapi u lepini odlična kombinacija!
Sastojci:
Za tijesto:brašno: 500g
jaja: 2komada
mlijeko: 2dl
ulje: 2dl
jogurt: 2dl
šećer: 2kašičice
so: 1kašičica
prašak za pecivo: 1vrećics
suhi kvasac: 2kašike
Za ćevape:Meso: 500g
,,Tajna",začin: 1 vrećica
ulje: 3kašike
Priprema:
Priprema tijesta za lepinu:
U 2dl toplog mlijeka umiješati 2 kašike suhog kvasca i ostaviti 5 minuta da stoji.
Dodati 2 kašičice šećera i 1 kašičicu soli,
izmiješati da se istopi.
U dublju posudu prosijati 500g brašna,
dodati 2 jaja,
2dl ulja,2dl jogurta,
1 prašak za pecivo.
Izmiješati sve sastojke,a potom dodati prehodnu smjesu,koju smo pripremili.
Po potrebi dodati brašno,da bi se tijesto moglo oblikovati.
Tijesto ostaviti 15 minuta da izraste,a potom oblikovati lepine i peći ih u već zagrijanoj pećnici.
Priprema ćevapa:
Sadržaj vrećice ,,Tajna" pomiješati sa 70ml mlake vode i ostaviti da stoji 5 minuta.
Pripremljenoj ,,Tajni" dodati 500g mljevenog mesa i dobro pomiješati.
Od pripremljenog mesa oblikovati ćevape.
Pržiti ih u tavi,na zagrijanom ulju.
Servirati uz gotove lepine,po želji dodati crni luk.
Sastojci:
Za tijesto:brašno: 500g
jaja: 2komada
mlijeko: 2dl
ulje: 2dl
jogurt: 2dl
šećer: 2kašičice
so: 1kašičica
prašak za pecivo: 1vrećics
suhi kvasac: 2kašike
Za ćevape:Meso: 500g
,,Tajna",začin: 1 vrećica
ulje: 3kašike