NihadinaKuhinja

Quinoa salata

NihadinaKuhinja

Quinoa salata

Sastojci:

quinoe: 1 solja

vode ili juhe: 1 ipo solja

maslinovogulja: 100 ml.

so i biber: po zelji

jabukovog sirceta ili soka od limuna: 2-3 kasike

meda: 1 mala kasikica

krastavica: 1

paradajz: 1 veci

crnog graha: 1 konzerva

ljuta papricica ( halapinjo ): 1

luka: 1 glavica

ezica persuna: 1

mljevene paprike - Vispak: malo

Priprema:

Quinou operite,ocijedite i stavite u serpicu u kojoj cete kuhat.

Dodajte malo soli i bibera,2 kasike maslinovog ulja i vodu.

Prokuhajte,zatim smanjite skroz temperaturu i poklopite serpicu da se vise kua u pari.

Kuhajte 20 minuta bez skidanja poklopca sa serpe.

Nakon 20 minuta pgasite pec i ostavite poklopljeno jos 4-5 minuta da quinoa upije visak tecnoti ako je ostalo,

Maknite sa peci nek se hladi.

Dok se quinoa hladi persun sitno isjeckajte i otalo povrce isjecite na sitne kockice.

Grah ocijedite pa dodajte u posudu sa povrcom.

U odvojenoj poudici izmutite maslinovo ulje,jabukovo sirce ili sok od limuna i med.

U vecu posudu prvo istresite quinou,dodajte povrce,zatim zacine ( so,biber i mljevenu papriku - Vispak ) na kraju pospite mijesavinom ulja,meda i sirceta.

Lagano promijesajte sa 2 vijuske pa posluzite se.

Mozete servirat uz neko meso ili posluzite ovako samu.

Sastojci:

quinoe: 1 solja

vode ili juhe: 1 ipo solja

maslinovogulja: 100 ml.

so i biber: po zelji

jabukovog sirceta ili soka od limuna: 2-3 kasike

meda: 1 mala kasikica

krastavica: 1

paradajz: 1 veci

crnog graha: 1 konzerva

ljuta papricica ( halapinjo ): 1

luka: 1 glavica

ezica persuna: 1

mljevene paprike - Vispak: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.