NihadinaKuhinja

Grah sa pečenom janjetinom

Ovih dana ste vecina vas pekle janjetinu-kurbane i mozda niste pojele.Ako ne znate sta sa tim mesom,evo prijedlog :) Kuhajte grah ima poseban šmek .

NihadinaKuhinja

Grah sa pečenom janjetinom

Ovih dana ste vecina vas pekle janjetinu-kurbane i mozda niste pojele.Ako ne znate sta sa tim mesom,evo prijedlog :) Kuhajte grah ima poseban šmek .

Sastojci:

pecene janjetine: komad

luka: 1 glavica

luka: 2-3 cehna bijelog

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje

grah: bijeli

vode: po potrebi

persun: sitno sijeckan

Zaprska: :

ulja: malo

brasna: 1-2 kasike

mljevene paprike - Vispak: malo

Priprema:

Na malo ulja proprzite oba luka.

Zacin za grah izmutite sa vodom i dodajte luku.

Dodajte meso,grah i ostale zacine pa zalite vodom.

Kuhajte poklopljeno i na nizoj temperaturi.

Povremeno otvorite,promijesajte grah i provjerite dali treba donalit vodom.

Pred kraj kuhanja probajte dali treba jos zacina.

Kad je grah gotov zaprzite ga tako sto zagrijete ulje,dodate brasno i malo proprzite da brasno pocne mijenjat boju.

Brasnu dodajte mljevenu papriku,promijesajte i lagano dodajte grahu.

Spustite tavu sa zaprskom da ne prsce okolo i da vas ne oprzi 

Promijesajte,prokuhajte i ako hocete pospite sitno sijeckanim persunom pa pogasite pec.

Prohladite i servirajte uz saatu po vasoj zelji.

Sastojci:

pecene janjetine: komad

luka: 1 glavica

luka: 2-3 cehna bijelog

soli i bibera: malo

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje

grah: bijeli

vode: po potrebi

persun: sitno sijeckan

Zaprska: :

ulja: malo

brasna: 1-2 kasike

mljevene paprike - Vispak: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.