Grah sa pečenom janjetinom
Ovih dana ste vecina vas pekle janjetinu-kurbane i mozda niste pojele.Ako ne znate sta sa tim mesom,evo prijedlog :) Kuhajte grah ima poseban šmek .
Grah sa pečenom janjetinom
Ovih dana ste vecina vas pekle janjetinu-kurbane i mozda niste pojele.Ako ne znate sta sa tim mesom,evo prijedlog :) Kuhajte grah ima poseban šmek .
Sastojci:
pecene janjetine: komad
luka: 1 glavica
luka: 2-3 cehna bijelog
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje
grah: bijeli
vode: po potrebi
persun: sitno sijeckan
Zaprska: :
ulja: malo
brasna: 1-2 kasike
mljevene paprike - Vispak: malo
Priprema:
Na malo ulja proprzite oba luka.
Zacin za grah izmutite sa vodom i dodajte luku.
Dodajte meso,grah i ostale zacine pa zalite vodom.
Kuhajte poklopljeno i na nizoj temperaturi.
Povremeno otvorite,promijesajte grah i provjerite dali treba donalit vodom.
Pred kraj kuhanja probajte dali treba jos zacina.
Kad je grah gotov zaprzite ga tako sto zagrijete ulje,dodate brasno i malo proprzite da brasno pocne mijenjat boju.
Brasnu dodajte mljevenu papriku,promijesajte i lagano dodajte grahu.
Spustite tavu sa zaprskom da ne prsce okolo i da vas ne oprzi ![]()
Promijesajte,prokuhajte i ako hocete pospite sitno sijeckanim persunom pa pogasite pec.
Prohladite i servirajte uz saatu po vasoj zelji.
Sastojci:
pecene janjetine: komad
luka: 1 glavica
luka: 2-3 cehna bijelog
soli i bibera: malo
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
Tajna zacina za grah i variva: 1 pakovanje
grah: bijeli
vode: po potrebi
persun: sitno sijeckan
Zaprska: :
ulja: malo
brasna: 1-2 kasike
mljevene paprike - Vispak: malo