AminaHasanovic

Pohovane gljive i domaći pomfrit

AminaHasanovic

Pohovane gljive i domaći pomfrit

Sastojci:

Pohovane gljive: :

Šampinjoni: 250 g

Jaje: 1-2 kom

So: 1 kašikica

Brašno: 100 g

Prezla: 100 g

Maslac: 100 g

Pomfrit: :

Krompir: 400 g

Ulje: 400 ml

Priprema:

Pohovane gljive:  

   Za izradu ovog jednostavnog jela koristila sam 250 g šampinjona. Šampinjone očistiti te ih prepoloviti. Svaku polovicu uvaljati u smjesu od jaja (malo posoliti) , brašno a zatim u prezlu. Tavu staviti da se zagrije, dodati 100 g maslaca i malo ulja a zatim dodati gljive. Povremeno protresti tavu da bi se gljive okrenule i pohovale jednako te dobile zlatnu boju. Skinuti sa vatre i poslužiti. 

Pomfit:

400 g krompira oprati i oguliti. Krompir isjeći na tanke štapiće te ih potopiti malo u hladnu vodu. Iscijediti komadiće krompira te ga istresti na jednu čistu krpu koja će upiti višak vode. U jednu šerpu zagrijati ulje te stavljati porcije isjećenog krompira da se prže. Isprženi pomfrit vaditi u posudu na čije dno je potrebno staviti kuhinjski papir da bi upio višak masnoće.

Prijatno !

Sastojci:

Pohovane gljive: :

Šampinjoni: 250 g

Jaje: 1-2 kom

So: 1 kašikica

Brašno: 100 g

Prezla: 100 g

Maslac: 100 g

Pomfrit: :

Krompir: 400 g

Ulje: 400 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.