NihadinaKuhinja

Paradajz krem juha

NihadinaKuhinja

Paradajz krem juha

Sastojci:

paradajza: 700 gr.

paprika ( ako imate crvenu bolje je ): 1

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 3 cehna

so i bibier: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

pilece juhe ili obicne vode: 500 ml.

maslinovog uja: malo

sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo

Priprema:

Paradajz isjecite na 4 dijela i stavite u tepsiju.

Luk i papriku isjecite na traku pa raporedite na tepsiju.

Poprscite maslinovim uljom i pospite sa malo soli i bibera.

Pecite na 200 C oko 20 minuta,dodajte prepolovljena cehna luka i pecite jos 10-15 minuta.

Gotovo povrce maknite iz peci,pribaite u blender i samljeljite.

U serpu stavite juhu ili vodu sa malo zacina i prokuhajte.

dodajte mljeveno povrce,promijesajte,prokuhajte i maknite sa peci.

Pospite sa sitno sijeckanim persunom,prohladite i posluzite se.

Juhu mozete servirat samu ili uz neke slane krekere.

Sastojci:

paradajza: 700 gr.

paprika ( ako imate crvenu bolje je ): 1

luka: 1 veca glavica

bijelog luka: 3 cehna

so i bibier: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima: malo

pilece juhe ili obicne vode: 500 ml.

maslinovog uja: malo

sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.