Paradajz krem juha
Paradajz krem juha
Sastojci:
paradajza: 700 gr.
paprika ( ako imate crvenu bolje je ): 1
luka: 1 veca glavica
bijelog luka: 3 cehna
so i bibier: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
pilece juhe ili obicne vode: 500 ml.
maslinovog uja: malo
sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo
Priprema:
Paradajz isjecite na 4 dijela i stavite u tepsiju.
Luk i papriku isjecite na traku pa raporedite na tepsiju.
Poprscite maslinovim uljom i pospite sa malo soli i bibera.
Pecite na 200 C oko 20 minuta,dodajte prepolovljena cehna luka i pecite jos 10-15 minuta.
Gotovo povrce maknite iz peci,pribaite u blender i samljeljite.
U serpu stavite juhu ili vodu sa malo zacina i prokuhajte.
dodajte mljeveno povrce,promijesajte,prokuh
Pospite sa sitno sijeckanim persunom,prohladite i posluzite se.
Juhu mozete servirat samu ili uz neke slane krekere.
Sastojci:
paradajza: 700 gr.
paprika ( ako imate crvenu bolje je ): 1
luka: 1 veca glavica
bijelog luka: 3 cehna
so i bibier: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: malo
pilece juhe ili obicne vode: 500 ml.
maslinovog uja: malo
sitno sijeckanog persuna za posipanje: malo