AminaHasanovic

Punjeni šampinjoni

AminaHasanovic

Punjeni šampinjoni

Sastojci:

Šampinjoni: 250 g

So: 1 kašikica

Tajna mješavina začina: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Sir (trapist): 100 g

Maslac: 100 g

Paprika: 1 kom

Crveni luk: 1 kom

Priprema:

Priprema:

Šampinjone očistiti bez pranja u vodi. Ja sam samo skidala nožićem površinski sloj i odstranila peteljke.
Peteljke sitno izrezati i sa malo luka i paprike dinstati na maslacu. Dodati malo tajna mješavine začina i vrhnja za kuhanje da bude baš gusto.
Ja sam pekla u staklenoj, vatrostalnoj, tepsiji. Stavila sam maslaca malo na dno a zatim poredala šampinjone, dodala malo soli preko njih i punila smjesom od prodinstanih peteljki luka i paprike. Preko sam opet stavila malo maslaca na par mjesta. Kad se to malo zapeklo 10-15-tak minuta onda sam dodala sir gaudu i prelila vrhnjem i opet vratila u rernu 10 tak minuta. 

Odlično kao prilog ili glavno jelo. Nutritivno bogato i ukusno.

Sastojci:

Šampinjoni: 250 g

So: 1 kašikica

Tajna mješavina začina: 1 kašikica

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Sir (trapist): 100 g

Maslac: 100 g

Paprika: 1 kom

Crveni luk: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.