tajnakuhinje

Pileći paprikaš

Jelo koje je najukusnije kad se priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze i uvijek dobra ideja za ručak.

tajnakuhinje

Pileći paprikaš

Jelo koje je najukusnije kad se priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze i uvijek dobra ideja za ručak.

Sastojci:

Pileći odkošteni karabatak: 800g

Maslinovo ulje: ½ šolje

Maslac : 2 kašike

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom

Sol : 1 kašikica

Biber mljeveni Vispak: 1 kašikica

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Celer korijen: 100g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašika

Luk crveni: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: manja vezica

Paradajz pelat: 1 šolja

Brašno: 1 šolja

Paprika: 1 kom

Priprema:

Meso isjeći na kocke, posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju i maslacu oko 10 minuta da meso porumeni.

Proprženo meso izvaditi na toplo, a u ostatku masnoće propržiti crveni i bijeli luk, mrkvu, dodati malo vode i kuhati 10 minuta. Zatim vratiti meso u  posudu, dodati mljevenu crvenu papriku Vispak, dodati malo vode, dodati Tajna začin i Tajna mješavinu za paprikaš, dodati biber u zrnu i mljeveni biber, na kraju dodati svježu isjeckanu papriku. Krčkati na laganoj vatri oko 40 minuta i poslužiti sa prilogom po želji.

Sastojci:

Pileći odkošteni karabatak: 800g

Maslinovo ulje: ½ šolje

Maslac : 2 kašike

Tajna začin Vispak: 1 kašika

Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom

Sol : 1 kašikica

Biber mljeveni Vispak: 1 kašikica

Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica

Celer korijen: 100g

Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašika

Luk crveni: 2 glavice

Bijeli luk: 2 češnja

Peršun list: manja vezica

Paradajz pelat: 1 šolja

Brašno: 1 šolja

Paprika: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AmelaIseni 2019-08-18 13:16:02
Super