Pileći paprikaš
Jelo koje je najukusnije kad se priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze i uvijek dobra ideja za ručak.
Pileći paprikaš
Jelo koje je najukusnije kad se priprema u prirodi, u kotliću, ali je svakako neizostavan dio svake bosanske trpeze i uvijek dobra ideja za ručak.
Sastojci:
Pileći odkošteni karabatak: 800g
Maslinovo ulje: ½ šolje
Maslac : 2 kašike
Tajna začin Vispak: 1 kašika
Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom
Sol : 1 kašikica
Biber mljeveni Vispak: 1 kašikica
Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica
Celer korijen: 100g
Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašika
Luk crveni: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: manja vezica
Paradajz pelat: 1 šolja
Brašno: 1 šolja
Paprika: 1 kom
Priprema:
Meso isjeći na kocke, posoliti, pa uvaljati u brašno i pržiti na ulju i maslacu oko 10 minuta da meso porumeni.
Proprženo meso izvaditi na toplo, a u ostatku masnoće propržiti crveni i bijeli luk, mrkvu, dodati malo vode i kuhati 10 minuta. Zatim vratiti meso u posudu, dodati mljevenu crvenu papriku Vispak, dodati malo vode, dodati Tajna začin i Tajna mješavinu za paprikaš, dodati biber u zrnu i mljeveni biber, na kraju dodati svježu isjeckanu papriku. Krčkati na laganoj vatri oko 40 minuta i poslužiti sa prilogom po želji.
Sastojci:
Pileći odkošteni karabatak: 800g
Maslinovo ulje: ½ šolje
Maslac : 2 kašike
Tajna začin Vispak: 1 kašika
Tajna mješavina za Gulaš Vispak: 1kom
Sol : 1 kašikica
Biber mljeveni Vispak: 1 kašikica
Biber u zrnu Vispak: 1 kašikica
Celer korijen: 100g
Crvena mljevena paprika Vispak: 1 kašika
Luk crveni: 2 glavice
Bijeli luk: 2 češnja
Peršun list: manja vezica
Paradajz pelat: 1 šolja
Brašno: 1 šolja
Paprika: 1 kom
 
   