Mina95

Snickers sladoled torta

Ukusno ljetno osvježenje

Mina95

Snickers sladoled torta

Ukusno ljetno osvježenje

Sastojci:

Kikiriki (neslani) : 500 grama

Mljeveni keks: 4 kašike

Čokolada: 150 grama

Mlijeko : 2 kašike

Margarin: 100 grama

Šečer: 10 kašika

Jaja: 4

Slatko vrhnje: 500 molili

Šlag krema vanilija "laganini" : 2 komada

Karamel: 250 mililitara

Priprema:

(Da na početku kažem koristila sam Vispak slani kikiriki, s tim da sam ga proprala u vodi i onda malo zapekla u rerni)

 

Za biskvit/podlogu

Izmiješati 300 grama neslanog mljevenog kikirikija, 4 kašike mljevenog keksa, 150 grama otopljene čokolade, 4 kašike mlijeka, 2 kašike šečera u prahu i 100 grama margarona.. Sjediniti, pa staviti na dno kalupa od 28cm(može i manji, torta će onda biti viša).

Krema

4 žumanjka sa 4 kašike šečera izmiješati pa kuhati na pari.. Isto učiniti i sa 4 bjelanjka i 4 kašike šečera. 

Kuhati ih otprilike 10tak minuta. Skinuti sa plate, pa ih još malo mutiti. Ostaviti da se prohlade, a u međuvremenu umutiti 500 mililitara slatkog vrhnja sa 2 Laganini šlag kreme od vanilije. Tome dodati prethodno pripremljena jaja i još malo mutiti..

Istresti na pripremljenu podlogu, poravnati i ostaviti u zamrzivač da se stegne.. 

Kada se steglo, preliti sa 250 mililitara karamela,(može ili domaći ili kupovni) i posuti sa još 200 grama krupno mljevenog neslanog kikirikija.

 

Držati u zamrzivaču. (Može i u frižideru jer je torta dosta čvrsta, ali je definitivno ljepša iz zamrzivača jer je onda baš prava sladoled torta. 

Sastojci:

Kikiriki (neslani) : 500 grama

Mljeveni keks: 4 kašike

Čokolada: 150 grama

Mlijeko : 2 kašike

Margarin: 100 grama

Šečer: 10 kašika

Jaja: 4

Slatko vrhnje: 500 molili

Šlag krema vanilija "laganini" : 2 komada

Karamel: 250 mililitara

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.