AminaHasanovic

Trileće

Laganini

AminaHasanovic

Trileće

Laganini

Sastojci:

Kora: :

Jaja: 6 kom

Šećer: 250 g

Brašno: 400 g

Laganini vanilin šećer: 3 kom

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Preljev: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Mlijeko u prahu: 250 g

Mlijeko: 1, 5 L

Dodatno: :

Karamel: 100 g

Priprema:

Priprema:

 Izmiksati sve navedene sastojke za koru zajedno i peći 20-tak minuta na 200 stepeni. Kad kora fino porumeni izvaditi je iz tepsije i izbockati čačkalicom. U tepsiju gdje se pekla kora uliti 500 ml slatkog vrhnja te vratiti koru u tepsiju ali stranu okrenuti suprotnu onoj koja je bila na dnu kad se pekla kora. Umutiti slatko mlijeko i mlijeko u prahu i preliti preko. Sacekati 10 tak minuta i premazati karamelom. Ja kupujem gotovu karamelu pa je proces brži. Na kraju možete ukrasiti po želji. Ja sam rastopila malo bijele čokolade sa uljem i prelila preko. 

Napomena: Slika koja je postavljena je trileća od pola navedene smjese! 

Uživajte

Sastojci:

Kora: :

Jaja: 6 kom

Šećer: 250 g

Brašno: 400 g

Laganini vanilin šećer: 3 kom

Laganini prašak za pecivo: 1 kom

Preljev: :

Slatko vrhnje: 500 ml

Mlijeko u prahu: 250 g

Mlijeko: 1, 5 L

Dodatno: :

Karamel: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.