NihadinaKuhinja

Breskvice

NihadinaKuhinja

Breskvice

Sastojci:

jaja: 3

mlijeka: 250 ml.

ulja: 350ml.

secera: 500 gr.

vanilin secer Vispak - Laganini: 1

prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1

brasna: oko 1200-1400 gr.

Fil: :

koje ste izdubile : mrvice

secera: 3-4 kasike

mlijeka ( ako je pregusto dodajte jos jednu ili dvije kasike ): 150 ml.

putera: 100 gr.

otoljene cokolade - Vispak: 100 gr.

kakao praha: 1 kasikica

mljeveni oraha: malo

Ukrasavanje: ;

mlijeka: oko 200 ml.

za kolace: crvena boja

kristal secera: 4-5 kasika

Priprema:

Izmutite jaja I secer.

Dodajte mlijeko,ulje I vanillin secer pa nastavite sa mucenjem ( ja sam mutila zicom nisam mikserom)

Dodajte brasno I prasak za pecivo pa izmjesajte drvenom kasikom.

Tijesto nek bude cvrsto kao za hurmasice(moze I malo tvrdje)

Oblikujte male loptice(kao orah ili manje)

Redajte u nauljenu tepsiju I pecite na 350F-180C oko 20 minuta ( jako je bitno da ostanu bijele dase ne prepeku cim ocni mijenjat boji vadite iz peci )

Prohladite I izdubite loptice.

Izdubljenu smjesu izmrvite ili sameljite u food procesoru.

Dodajte mlijeko,puter,otopljenu cokoladu,orahe I kakao.

Sve dobro izmjesajte,spajajte breskvice I ostavite u frizider dase krema stegne.

Ako nemate nesto od ovi sastojaka nemojte odusat nije sve obavezno u filu

Kad se krema u breskvicama segla maknite iz frizidera.

Mlijeku dodajte bboju ili sirup od jagode,izmutite I u mlijeko namakajte breskvice.

Ostavite ih na tepsiju da malo upiju mlijeko pa uvaljajte u Kristal secer.

Spakujte u kutiju sa poklopcom nek malo odstoje pa posluzite se.

Sastojci:

jaja: 3

mlijeka: 250 ml.

ulja: 350ml.

secera: 500 gr.

vanilin secer Vispak - Laganini: 1

prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1

brasna: oko 1200-1400 gr.

Fil: :

koje ste izdubile : mrvice

secera: 3-4 kasike

mlijeka ( ako je pregusto dodajte jos jednu ili dvije kasike ): 150 ml.

putera: 100 gr.

otoljene cokolade - Vispak: 100 gr.

kakao praha: 1 kasikica

mljeveni oraha: malo

Ukrasavanje: ;

mlijeka: oko 200 ml.

za kolace: crvena boja

kristal secera: 4-5 kasika

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.