Breskvice
Breskvice
Sastojci:
jaja: 3
mlijeka: 250 ml.
ulja: 350ml.
secera: 500 gr.
vanilin secer Vispak - Laganini: 1
prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1
brasna: oko 1200-1400 gr.
Fil: :
koje ste izdubile : mrvice
secera: 3-4 kasike
mlijeka ( ako je pregusto dodajte jos jednu ili dvije kasike ): 150 ml.
putera: 100 gr.
otoljene cokolade - Vispak: 100 gr.
kakao praha: 1 kasikica
mljeveni oraha: malo
Ukrasavanje: ;
mlijeka: oko 200 ml.
za kolace: crvena boja
kristal secera: 4-5 kasika
Priprema:
Izmutite jaja I secer.
Dodajte mlijeko,ulje I vanillin secer pa nastavite sa mucenjem ( ja sam mutila zicom nisam mikserom)
Dodajte brasno I prasak za pecivo pa izmjesajte drvenom kasikom.
Tijesto nek bude cvrsto kao za hurmasice(moze I malo tvrdje)
Oblikujte male loptice(kao orah ili manje)
Redajte u nauljenu tepsiju I pecite na 350F-180C oko 20 minuta ( jako je bitno da ostanu bijele dase ne prepeku cim ocni mijenjat boji vadite iz peci )
Prohladite I izdubite loptice.
Izdubljenu smjesu izmrvite ili sameljite u food procesoru.
Dodajte mlijeko,puter,otopljenu cokoladu,orahe I kakao.
Sve dobro izmjesajte,spajajte breskvice I ostavite u frizider dase krema stegne.
Ako nemate nesto od ovi sastojaka nemojte odusat nije sve obavezno u filu
Kad se krema u breskvicama segla maknite iz frizidera.
Mlijeku dodajte bboju ili sirup od jagode,izmutite I u mlijeko namakajte breskvice.
Ostavite ih na tepsiju da malo upiju mlijeko pa uvaljajte u Kristal secer.
Spakujte u kutiju sa poklopcom nek malo odstoje pa posluzite se.
Sastojci:
jaja: 3
mlijeka: 250 ml.
ulja: 350ml.
secera: 500 gr.
vanilin secer Vispak - Laganini: 1
prasak za pecivo Vispak- Laganini: 1
brasna: oko 1200-1400 gr.
Fil: :
koje ste izdubile : mrvice
secera: 3-4 kasike
mlijeka ( ako je pregusto dodajte jos jednu ili dvije kasike ): 150 ml.
putera: 100 gr.
otoljene cokolade - Vispak: 100 gr.
kakao praha: 1 kasikica
mljeveni oraha: malo
Ukrasavanje: ;
mlijeka: oko 200 ml.
za kolace: crvena boja
kristal secera: 4-5 kasika