NihadinaKuhinja

Tijestenina sa špinatom i lukom

NihadinaKuhinja

Tijestenina sa špinatom i lukom

Sastojci:

tijestenine ( oblik po vasoj zelji ): 1 pakovanje

maslinovog ulja: 4-5 kasika

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 2-3 cehna

so i biber: po okusu

drovljene suhe,ljute papricice: malo

vode: 1 solja

smijese za telecu corbu Tajna- Vispak: 1 kasika

svijezeg spinata: kolicina po vasoj ze;lji

soka od limuna: 2 kasike

mijesavine mljeveni pistacija i sijemenki sezama: pola solje

Priprema:

U serpu naspite vodu,posolite i pustite da prokuha.

Dodajte tijesteninu i kuhajte dok ne bude gotova ( ne da se raskuha )

U tavu naspite maslinovo ulje,dodajte luk sijecen na trakice i proprzite ga.

Dodajte sitno sijeckan luk,so,biber i suhu,ljutu drobljenu papricicu pa promijesajte i jos kratko proprzite.

U solji vode izmutite 1 kasiku Vispakove Telece juhe pa dodajte luku.

Promijesajte,prokrckajte pa dodajte spinat.

Promijesajte,krckajte minut ili dva i maknite sa peci.

Ocijedite tijesteninu,dodajte pripremljeno povrce i sok od limuna pa promijesajte.

Pospite mijesavinom pistacija i sezam sijemenki pa servirajte toplo jelo.

Sastojci:

tijestenine ( oblik po vasoj zelji ): 1 pakovanje

maslinovog ulja: 4-5 kasika

luka: 2 vece glavice

bijelog luka: 2-3 cehna

so i biber: po okusu

drovljene suhe,ljute papricice: malo

vode: 1 solja

smijese za telecu corbu Tajna- Vispak: 1 kasika

svijezeg spinata: kolicina po vasoj ze;lji

soka od limuna: 2 kasike

mijesavine mljeveni pistacija i sijemenki sezama: pola solje

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.