AminaHasanovic

Čokoladna oblatna

AminaHasanovic

Čokoladna oblatna

Sastojci:

Šećer: 22 kašike

Mlijeko: 200 ml

Margarin: 250 g

Brašno: 4 kašike

Kakao: 2 kašike

Čokolada: 100 g

Oblatne: 1 kom

Priprema:

Priprema:


18 kasika secera, 200 ml mlijeka i 250 g margarina staviti u šerpu na laganu vatru. Kad smjesa se ujednači i počne ključati dodati 100 g cokolade za kuhanje.
U posudu jednu posebno staviti 4 kasike brasna, 2 kašike kakaa i 4 kašike šećera. Dodati u šerpu i miješat sve zajedno da se ne zgruša. Ostavit malo da prokuha, skinut sa vatre i sačekati 5 minuta. Nakon toga premafivati listove oblatni i slagati.

Uživajte!

Sastojci:

Šećer: 22 kašike

Mlijeko: 200 ml

Margarin: 250 g

Brašno: 4 kašike

Kakao: 2 kašike

Čokolada: 100 g

Oblatne: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.