NihadinaKuhinja
Dvopek kolač
NihadinaKuhinja
Dvopek kolač
Sastojci:
dvopek: 1
pudinga Laganini - Vipak: 2
slag kreme Laganini - Vispak ili 400 ml tecnog slaga: 2
secera za izmutit slag: 4 kasike
mlijeka za skuhat pudinge: 1 l.
secera za kuhat pudinge: 8 kasika
Agda: ;
secera: 1 soja
vode: 1ipo solja
Velicina solje za agdu je : 300 ml.
Priprema:
Dvopek poredat po tepsiji.
Skuhat agdu pa zalit dvopek (ne previse)
Skuhat puding pa istrest preko dvopeka ( ne morate hladit puding)
Kad ste istresli puding preko dvopeka prohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u frizider da se potpuno ohladi.
Izmutit slag ,mlijeko i secer ili tecni slag i secer pa premazat preko ohladjenog kolaca.
Ako hocete pospite sa malo rendane cokolade.
Skuhat agdu pa zalit dvopek (ne previse)
Skuhat puding pa istrest preko dvopeka ( ne morate hladit puding)
Kad ste istresli puding preko dvopeka prohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u frizider da se potpuno ohladi.
Izmutit slag ,mlijeko i secer ili tecni slag i secer pa premazat preko ohladjenog kolaca.
Ako hocete pospite sa malo rendane cokolade.
Sastojci:
dvopek: 1
pudinga Laganini - Vipak: 2
slag kreme Laganini - Vispak ili 400 ml tecnog slaga: 2
secera za izmutit slag: 4 kasike
mlijeka za skuhat pudinge: 1 l.
secera za kuhat pudinge: 8 kasika
Agda: ;
secera: 1 soja
vode: 1ipo solja
Velicina solje za agdu je : 300 ml.