AminaHasanovic

Slanci

Ukusno pecivo sa preljevom

AminaHasanovic

Slanci

Ukusno pecivo sa preljevom

Sastojci:

Brašno: 500 g

So: 1/2 kašikice

Šećer: 1 kašikica

Ulje: 50 ml

Jogurt: 1/2 čaše

Germa: 1 kašika

Topla voda: po potrebi

Preljev: :

Brašno: 3 kašike

So: 1 kašika

Prašak za pecivo: prstohvat

Mlaka voda: po potrebi

Priprema:

Priprema:

Germu rastopiti u malo mlake vode i šećera. U jednu posudu staviti brašno, ulje, jogurt i so te dodati rastopljenu germu i postepeno dodavati mlaku vodu dok ne dobijemo mehko tijesto. Ostaviti tijesto da nadolazi nekih 30 minuta. Nakon toga tijesto podijeliti na 15-tak dijelova pa ih razvući oblikujući slance. Redati u tepsiju pazeći da ostavljemo malo prostora između. Prekriti ih krpom i ostaviti da nadolaze 15 minuta. Zagrijati rernu na 200 stepeni te ih peći na toj temperaturi 10-tak minuta. Za to vrijeme napraviti preljev miješajući brašno, so i trun praška za pecivo te dodavati mlake vode dok ne dobijemo srednje rijetku smjesu. Izvaditi slance i posuti preljev te vratiti u rernu i peći jos malo dok ne dobiju finu rumenu boju. 

Uživajte i prijatno!

Sastojci:

Brašno: 500 g

So: 1/2 kašikice

Šećer: 1 kašikica

Ulje: 50 ml

Jogurt: 1/2 čaše

Germa: 1 kašika

Topla voda: po potrebi

Preljev: :

Brašno: 3 kašike

So: 1 kašika

Prašak za pecivo: prstohvat

Mlaka voda: po potrebi

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.