AminaHasanovic

Krompiruša

Tajna

AminaHasanovic

Krompiruša

Tajna

Sastojci:

Krompir: 1 kg

So: 1 kašikica

Biber: 1/2 kašikice

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Maslac: 100 g

Voda: 200 ml

Priprema:

Priprema:

Zakuhati tijesto za pitu i pripremiti sve kao i za svaku drugu pitu koja se razvlači. Krompir oguliti i sitno nasjeckati ili narendati i isprati nekoliko puta. Glavice luka isjeckati ili izblendati te dodati u iscjeđeni krompir. Dodati malo bibera, soli, tajna mješavine začina te ostalih začina po želji. Jufku premazati sa malo ulja i po njoj rasporediti nadjev. Urolati i motati u tepsiju. Peći na 250 stepeni dok fino ne porumeni pita onako kako želite. Preliti sa jednom čaše vruće vode te vratiti koju minutu da omekša pita. Na kraju preliti sa rastopljenim maslacem. 

Sastojci:

Krompir: 1 kg

So: 1 kašikica

Biber: 1/2 kašikice

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Maslac: 100 g

Voda: 200 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.