AminaHasanovic

Kvrguša

Tajna

AminaHasanovic

Kvrguša

Tajna

Sastojci:

Pileće meso: 600 g

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Jaja: 2 kom

So: 1 kašikica

Mlijeko: 400 ml

Brašno: 200 g

Preljev: :

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Mlijeko: 100 ml

Priprema:

Priprema:


Uključiti rernu na 250 stepeni da se zagrijava. Pileće meso ( ja sam koristila pileći file ) isitniti na željene komade te začiniti sa tajna začinom za piletinu i tajna mješavinom začina. Zatim poredati u nauljenu tepsiju i ubaciti u rernu. U međuvremenu zamutiti smjesu od navedenih količina brašna, soli, mlijeka i jaja. Možete odstupati od mjera, bitno je dobiti srednje rijetku smjesu, malo gušću od one koju pravimo za palačinke. Nakon toga izvadimo meso iz tepsije i smanjimo temperaturu na 200 stepeni. Smjesu izlijemo u vruću tepsiju i poredamo preko meso koje se prethodno samo malo počelo peći. Na kraju vratimo sve u pećnicu nekih 20-tak minuta. Kad se ispeće prelijemo sa pola čaše mlijeka po krajevima da ne budu trvdi a zatim sa jednom čašom kiselog vrhnja za kuhanje. vratimo u pećnicu još 5 minuta.

Uživajte!

Sastojci:

Pileće meso: 600 g

Tajna začin za piletinu: 1 kašikica

Jaja: 2 kom

So: 1 kašikica

Mlijeko: 400 ml

Brašno: 200 g

Preljev: :

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Mlijeko: 100 ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.