AminaHasanovic
Topljenik
AminaHasanovic
Topljenik
Sastojci:
I dio: :
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Brašno: 2,5 kašike
Čokolada: 70 g
Mljeveni orasi: 200 g
Griz: 2,5 kašike
II- dio: :
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Griz: 2,5 kašike
Brašno: 2,5 kašike
Agda: :
Voda: 700 ml
Šećer: 600 g
Limun: 1 kom
Priprema:
Priprema:
Za smeđi dio prvo jaja i šećer umutiti a zatim redom dodavati i ostale sastojke i miješati dobro da se sve sjedini.
Za smeđi dio prvo jaja i šećer umutiti a zatim redom dodavati i ostale sastojke i miješati dobro da se sve sjedini.
Izliti smjesu u podmazani, pleh posut brašnom i peći na temperaturi od 200 stepeni 10-tak minuta, tek da se malo zapeče. Za to vrijeme, umutiti jaja sa šećerom za drugi dio tijesta, dodati brašno i griz i sve sjediniti.
Sipati na polupečeno tijesto i peći kolač još 15-20 minuta na 200 stepeni dok fino ne porumeni. Agdu kratko kuhati te zaliti vruć kolač sa vrućom agdom.
Posuti mljevenim orasima.
Uživajte!
Uživajte!
Sastojci:
I dio: :
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Brašno: 2,5 kašike
Čokolada: 70 g
Mljeveni orasi: 200 g
Griz: 2,5 kašike
II- dio: :
Jaja: 5 kom
Šećer: 5 kašika
Griz: 2,5 kašike
Brašno: 2,5 kašike
Agda: :
Voda: 700 ml
Šećer: 600 g
Limun: 1 kom