AminaHasanovic

Topljenik

AminaHasanovic

Topljenik

Sastojci:

I dio: :

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Brašno: 2,5 kašike

Čokolada: 70 g

Mljeveni orasi: 200 g

Griz: 2,5 kašike

II- dio: :

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Griz: 2,5 kašike

Brašno: 2,5 kašike

Agda: :

Voda: 700 ml

Šećer: 600 g

Limun: 1 kom

Priprema:

Priprema:

Za smeđi dio prvo jaja i šećer umutiti a zatim redom dodavati i ostale sastojke i miješati dobro da se sve sjedini.
Izliti smjesu u podmazani, pleh posut brašnom i peći na temperaturi od 200 stepeni 10-tak minuta, tek da se malo zapeče. Za to vrijeme, umutiti jaja sa šećerom za drugi dio tijesta, dodati brašno i griz i sve sjediniti.
Sipati na polupečeno tijesto i peći kolač još 15-20  minuta na 200 stepeni dok fino ne porumeni. Agdu kratko kuhati te zaliti vruć kolač sa vrućom agdom.
Posuti mljevenim orasima.


Uživajte!

 

Sastojci:

I dio: :

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Brašno: 2,5 kašike

Čokolada: 70 g

Mljeveni orasi: 200 g

Griz: 2,5 kašike

II- dio: :

Jaja: 5 kom

Šećer: 5 kašika

Griz: 2,5 kašike

Brašno: 2,5 kašike

Agda: :

Voda: 700 ml

Šećer: 600 g

Limun: 1 kom

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.