Panna cotta
Panna cotta
Sastojci:
Panna cotta: 500 ml
Petit keks: 150
Maslac: 100
Šećer: 1 kašika
Nadjev: po želji
Priprema:
Priprema:
Ja sam koristila kupovnu panna cotta smjesu u pakovanju od 500 ml. Potrebno je samo na vrhu otvoriti pakovanje malo te tako upakovano staviti u šerpu sa vodom ćija je temperatura 50-60°C. Držati pakovanje u takvoj vodi dok smjesa koja je bila gusta ne postane dosta rijetka. Nakon toga smjesu izliti u čaše i ostaviti da se hladi 2-3h u frižideru. Prije nego sam stavila panna cottu u čaše napravila sam podlogu od mljevenog keksa i maslaca. 150 g mljevenog petit keksa pomješala sam sa 100 g rastopljenog maslaca i kašikom šećera te sve zajedno sjedinila i stavila u svaku čašu preko koje će ići panna cotta. Nadjev pravim sa sitno isjeckanim voćem, ovaj put kivi i prelijem želatinom.
Podlogu kao i nadjev možete praviti po vašoj želji.
Sastojci:
Panna cotta: 500 ml
Petit keks: 150
Maslac: 100
Šećer: 1 kašika
Nadjev: po želji