AminaHasanovic

Panna cotta

AminaHasanovic

Panna cotta

Sastojci:

Panna cotta: 500 ml

Petit keks: 150

Maslac: 100

Šećer: 1 kašika

Nadjev: po želji

Priprema:

Priprema:

Ja sam koristila kupovnu panna cotta smjesu u pakovanju od 500 ml. Potrebno je samo na vrhu otvoriti pakovanje malo te tako upakovano staviti u šerpu sa vodom ćija je temperatura 50-60°C. Držati pakovanje u takvoj vodi dok smjesa koja je bila gusta ne postane dosta rijetka. Nakon toga smjesu izliti u čaše i ostaviti da se hladi 2-3h u frižideru. Prije nego sam stavila panna cottu u čaše napravila sam podlogu od mljevenog keksa i maslaca. 150 g mljevenog petit keksa pomješala sam sa 100 g rastopljenog maslaca i kašikom šećera te sve zajedno sjedinila i stavila u svaku čašu preko koje će ići panna cotta.  Nadjev pravim sa sitno isjeckanim voćem, ovaj put kivi i prelijem želatinom.

Podlogu kao i nadjev možete praviti po vašoj želji.

Sastojci:

Panna cotta: 500 ml

Petit keks: 150

Maslac: 100

Šećer: 1 kašika

Nadjev: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.