Slane lisnate kiflice
Jako mekane i ukusne
Slane lisnate kiflice
Jako mekane i ukusne
Sastojci:
Brašno : 600-700 gr
Jaje : 1
Jogurt : 100 ml
Mlijeka : 200 ml
Ulja : 50 ml
Suhi kvasac : 1 kašičica
Pecivo : 1/2
Šećer : 1 kašičica
Soli : 2 kašičice
Ulje za premazivanje : 4-5 kasika
Priprema:
Priprema: Zagrijati mlijeko i u njega dodati šećer i kvasac. U posudu staviti brašno i pecivo i pomjesat, dodavati ulje, jogurt, jaje, so. U to dodati mlijeko i kvasac i zamijesiti mekše tijesto. Ostaviti tijesto da nadolazi 60 minuta. Prebaciti tijesto na radnu podlogu i podijeliti ga na 4-5 loptica. Svaku lopticu razviti na veličinu tanjira i premazati ih uljem, samo zadnju ne premazivati. Složiti jednu na drugu i razviti tijesto kao za pizzu. Isjeći ga na 16 jednakih dijelova i svaku kiflicu zarolati i redati u tepsiju. Ostaviti ponovo da odstoji dvadesetak minuta i staviti da se peče. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!!
Sastojci:
Brašno : 600-700 gr
Jaje : 1
Jogurt : 100 ml
Mlijeka : 200 ml
Ulja : 50 ml
Suhi kvasac : 1 kašičica
Pecivo : 1/2
Šećer : 1 kašičica
Soli : 2 kašičice
Ulje za premazivanje : 4-5 kasika