AminaHasanovic

Sarma

Tajna

AminaHasanovic

Sarma

Tajna

Sastojci:

Kupus: 1 glavica

Mljeveno meso (goveđe): 600 g

Riža: 150 g

Tajna začin za šarenu dolmu: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Crveni luk : 1 glavica

Dodatni začini (so,biber,lovorov list): po želji

Voda: 500 ml

Zaprška: :

Brašno: 2 kašike

Ulje: 1 kašika

Crvena mljevena paprika: 1/2 kašikice

Priprema:

Priprema:

Obariti (Kuhati cijelu glavicu) kupus ukoliko koristite svjež, a samo oprati ukoliko se koristi kiseli kupus za zavijanje sarme. Listove kupusa očistiti odnosno odstaniti deblji dio korjena. U jednu posudu izmiješati 600 g mljevenog mesa, 1 glavicu luka naribanog ili izblendanog, 150 g riže, 1 kašiku Tajna mješavine za šarenu dolmu, 1 kašiku Tajna mješavine začina, 1 kašikicu soli te po želji ostalih začina. Listove kupusa filovati s mesom te umotati. Manje ili oštećene listove kupusa staviti na dno šerpe u kojoj će se kuhati sarma. Zatim redati sarmu u šerpu, preliti sa 500 ml vode i začiniti. Pustiti da se kuha na srednje jakoj vatri  60 minuta. Zapržiti sa malom količinom zaprške: 2 manje kašike brašna, 1 kašika ulja i malo crvene mljevene paprike. Nakon toga kuhati jos 20-tak minuta. 

Prijatno!

Sastojci:

Kupus: 1 glavica

Mljeveno meso (goveđe): 600 g

Riža: 150 g

Tajna začin za šarenu dolmu: 2 kašike

Tajna mješavina začina: 1 kašika

Crveni luk : 1 glavica

Dodatni začini (so,biber,lovorov list): po želji

Voda: 500 ml

Zaprška: :

Brašno: 2 kašike

Ulje: 1 kašika

Crvena mljevena paprika: 1/2 kašikice

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.