AminaHasanovic
Grah
sa Tajna začinima
AminaHasanovic
Grah
sa Tajna začinima
Sastojci:
Grah (zrno): 500 g
Crveno meso: 200 g
Mrkva: 2-3 komada
Tajna začin za grah: 1/3 pakovanja
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Crveni luk: 1 glavica
Bijeli luk: 1 glavica
Biber, so, lovorov list...: po želji
Zaprška: :
Brašno: 2 kašike
Ulje: 3 kašike
Vispak crvena paprika: 1/2 kašikice
Priprema:
Priprema:
Crveno meso isjećeno na kockice i zrna graha potopiti vodom i kuhati dok grah blago ne nabubri. Nakon toga ga procijediti i staviti u šerpu u kojoj će se kuhat zajedno sa komadićima mesa . Dodati mu izrezani crveni i bijeli luk (ili staviti cijele glavice samo zbog arome pa izvaditi kad bude skuhan), dodati mrkvu, tajnu mješavinu začina, začin za grah, malo soli, bibera, lovorovog lista te vode u zavisnosti koliko želite da grah bude gust. Najbolje malo iznad površine svih sastojaka. Poklopiti šerpu i pustiti da se kuha oko 60 minuta na srednje jakoj vatri. P potrebi dodati još soli, ostalih začina ili vode. Kad je grah skoro skuhan napraviti zapršku. U manju tavicu staviti brašno i ulje te dodati malo crvene mljevene paprike i pržiti oko 5-10 minuta. Zapršku dodati u grah i kuhati još oko 30 minuta dok sva zaprška se ne ukuha u grah.
Prijatno!
Crveno meso isjećeno na kockice i zrna graha potopiti vodom i kuhati dok grah blago ne nabubri. Nakon toga ga procijediti i staviti u šerpu u kojoj će se kuhat zajedno sa komadićima mesa . Dodati mu izrezani crveni i bijeli luk (ili staviti cijele glavice samo zbog arome pa izvaditi kad bude skuhan), dodati mrkvu, tajnu mješavinu začina, začin za grah, malo soli, bibera, lovorovog lista te vode u zavisnosti koliko želite da grah bude gust. Najbolje malo iznad površine svih sastojaka. Poklopiti šerpu i pustiti da se kuha oko 60 minuta na srednje jakoj vatri. P potrebi dodati još soli, ostalih začina ili vode. Kad je grah skoro skuhan napraviti zapršku. U manju tavicu staviti brašno i ulje te dodati malo crvene mljevene paprike i pržiti oko 5-10 minuta. Zapršku dodati u grah i kuhati još oko 30 minuta dok sva zaprška se ne ukuha u grah.
Prijatno!
Sastojci:
Grah (zrno): 500 g
Crveno meso: 200 g
Mrkva: 2-3 komada
Tajna začin za grah: 1/3 pakovanja
Tajna mješavina začina: 1 kašika
Crveni luk: 1 glavica
Bijeli luk: 1 glavica
Biber, so, lovorov list...: po želji
Zaprška: :
Brašno: 2 kašike
Ulje: 3 kašike
Vispak crvena paprika: 1/2 kašikice