AminaHasanovic

Domaći sladoled

sa Laganini šlag pjenama

AminaHasanovic

Domaći sladoled

sa Laganini šlag pjenama

Sastojci:

Jaja: 4 kom

Mlijeko: 400 ml

Šlag pjena Laganini: 2 vrećice

Šećer: 8 kašika

Dodatci: po želji

Priprema:


U jednu posudu odvojiti 4 bjelanca i umutiti, kad se zapjeni dodati 8 kašika šećera i mutiti da se ne dobije gusta pjenasta struktura. U navedenu smjesu dodati 4 neizmučena žumanca a zatim sve zajedno mutiti mikserom. U drugu posudu izmutiti 2 vrećice Laganini šlag pjene sa 400 ml mlijeka. Kada umutimo sjediniti sa prvom smjesom.
Napravljenu smjesu možete razdvojiti na više dijelova i dodavati arome, voće ili dodatke kao što su čokolada, eurokrem i slično.

Sladoled ostaviti da se zaledi.

Uživajte!

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.