AminaHasanovic
Domaći sladoled
sa Laganini šlag pjenama
AminaHasanovic
Domaći sladoled
sa Laganini šlag pjenama
Sastojci:
Jaja: 4 kom
Mlijeko: 400 ml
Šlag pjena Laganini: 2 vrećice
Šećer: 8 kašika
Dodatci: po želji
Priprema:
Priprema:
U jednu posudu odvojiti 4 bjelanca i umutiti, kad se zapjeni dodati 8 kašika šećera i mutiti da se ne dobije gusta pjenasta struktura. U navedenu smjesu dodati 4 neizmučena žumanca a zatim sve zajedno mutiti mikserom. U drugu posudu izmutiti 2 vrećice Laganini šlag pjene sa 400 ml mlijeka. Kada umutimo sjediniti sa prvom smjesom.
Napravljenu smjesu možete razdvojiti na više dijelova i dodavati arome, voće ili dodatke kao što su čokolada, eurokrem i slično.
Sladoled ostaviti da se zaledi.
Uživajte!
Sastojci:
Jaja: 4 kom
Mlijeko: 400 ml
Šlag pjena Laganini: 2 vrećice
Šećer: 8 kašika
Dodatci: po želji