AminaHasanovic

Bosanski lonac

Sa Tajna začinima

AminaHasanovic

Bosanski lonac

Sa Tajna začinima

Sastojci:

Crveno meso (junetine, teletina...): 800 g

Krompir: 700 g

Mrkva: 150 g

Crveni luk: 2 kom

Kupus: 500 g

Maslac: 100 g

Vispak crvena paprika: 1 kašikica

Tajna mješavina začina: 3 kašike

Voda: 1,5 L

Tajna začin za Bosanski lonac: 1 kom

Dodatni začini (biber, so, lovor list...): po želji

Priprema:

U lonac za kuhanje nasumično redati 800 g  crvenog mesa (ja sam koristila junetinu) , 700 kg krompira, 150 g mrkve, 2 manje glavice crvenog luka, 500 g kupusa, par listova lovorovog lista, malo bibera i soli, 1 kašikicu Vispak crvene mljevene paprike, 100 g maslaca te 2-3 kašike Tajna mješavine začina.
Sve poredati u lonac te zaliti sa 1,5 L vode razmučene sa Tajna začinom za bosanski lonac. Ostaviti da se kuha oko 30 minuta na jačoj vatri a onda pustiti da se lagano krčka još oko 90 minuta.

Po potrebi dok se kuha dodati još začina ili vode. 

Prijatno!
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.