Irnela
Pasa lokum
Irnela
Pasa lokum
Sastojci:
Mlijeko: 1l
Secer: 300g
Gustin: 60g
Brasno: 120g
Kakao: 4 kasike
Vanilin secer Laganini: 1
Slag pjena Laganini: 2
Kokosovo brasno: 100g
Margarin: 50g
Priprema:
U mlijeku skuhati margarin, vanilin secer, secer, gustin, brasno, kakao, kao puding.
Na veliki pleh staviti papir za pecenja, preko njega staviti kokosovo brasno.
Istresti skuhanu smjesu u tepsiju.
Hladiti dok ne postane kao puding.
Premazati umucenom slag pjenom.
Motati kao rolat.
Sastojci:
Mlijeko: 1l
Secer: 300g
Gustin: 60g
Brasno: 120g
Kakao: 4 kasike
Vanilin secer Laganini: 1
Slag pjena Laganini: 2
Kokosovo brasno: 100g
Margarin: 50g