Irnela

Tufahije

Bosanska kuhinja

Irnela

Tufahije

Bosanska kuhinja

Sastojci:

Jabuke: 8

Voda: 1l

Limun: 1

Orasi: 100g

Secer: 200g

Slag pjena Laganini: 1

Slag krema cokolada Laganini: 1

Priprema:

Jabuke oguliti i izvaditi sredinu.

U serpu staviti vodu, limun i vanilin secer.

U tome skuhati jabuke.

Kada smo skuhali sve jabuke u sirup staviti preostali secer i malo kore od jabuka. Kuhati dok se secer ne istopi.

Ohladene jabuke puniti smjesom od slag kreme i mljevenih oraha.

Preliti sirupom i prije posluzivanja ukrasiti slagom.

Sastojci:

Jabuke: 8

Voda: 1l

Limun: 1

Orasi: 100g

Secer: 200g

Slag pjena Laganini: 1

Slag krema cokolada Laganini: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.
AminaHasanovic 2020-07-26 13:06:38
Prelijepo izgleda!