Irnela
Tufahije
Bosanska kuhinja
Irnela
Tufahije
Bosanska kuhinja
Sastojci:
Jabuke: 8
Voda: 1l
Limun: 1
Orasi: 100g
Secer: 200g
Slag pjena Laganini: 1
Slag krema cokolada Laganini: 1
Priprema:
Jabuke oguliti i izvaditi sredinu.
U serpu staviti vodu, limun i vanilin secer.
U tome skuhati jabuke.
Kada smo skuhali sve jabuke u sirup staviti preostali secer i malo kore od jabuka. Kuhati dok se secer ne istopi.
Ohladene jabuke puniti smjesom od slag kreme i mljevenih oraha.
Preliti sirupom i prije posluzivanja ukrasiti slagom.
Sastojci:
Jabuke: 8
Voda: 1l
Limun: 1
Orasi: 100g
Secer: 200g
Slag pjena Laganini: 1
Slag krema cokolada Laganini: 1