AminaHasanovic

Kasandra torta

Bogato kremasta sa tri vrste kora

AminaHasanovic

Kasandra torta

Bogato kremasta sa tri vrste kora

Sastojci:

Kora I: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Kokos: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Kora II: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Ribana čokolada Choco club: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Kora III: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Mljeveni orasi: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Dodatno za kore:: :

Mlijeko: 200 ml

Trostruki fil:: :

Žumanjak: 12 kom

Šećer: 250 g

Puding od vanilije Laganini: 4 vrećice

Mlijeko: 1 L

Margarin: 250 g

Dodatak I fil : Nasjeckane bananice: 5 kom

Dodatak II fil: Istopljena čokolada: 100 g

Dodatak III fil: Usitnjeni orasi: 100 g

Dekoracija: po želji

Priprema:

Priprema:

I Kora: Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polahko dodavajući šećer. Zatim sjedinite kokos i brašno i sve zajedno pomješati sa smjesom od bjelanaca. Pecite na 200 stepeni oko 15 minuta.

II Kora: Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polahko dodavajući šećer. U to dodati ribanu čokoladu i brašno te promješati. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.

III kora: Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka, polahko dodavajući šećer. Zatim dodajte brašno i mljevene orahe i sve sjedinite mješajući. Pecite na 200 stepeni 15 minuta.

Trostruki fil: Umutiti žumanjke, šećer, pudinge od vanilije sa malo mlijeka. Ostatak mlijeka stavite zakuhati.Kada mlijeko prokuha, ubacite izmiješane žumanjke. Nakon što se sve zajedno skuha, ostaviti da se ohladi.U hladan fil umiješajte margarin. Nakon toga fil podijelite na tri dijela.
-U prvi dio dodajte nasjeckane čokoladne bananice.
-U drugi dio dodajte istopljenu čokoladu.
-U treći dio dodajte mljevene orahe.

Kada pripremite 3 kore i 3 fila redate na sljedeći način: kora sa kokosom, fil sa bananicama, kora sa čokoladom, fil sa čokoladom, kora sa orasima i fil sa orasima.

Dekorisati tortu možete po vašoj želji.

Sastojci:

Kora I: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Kokos: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Kora II: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Ribana čokolada Choco club: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Kora III: :

Bjelanjak: 4 kom

Šećer: 100 g

Mljeveni orasi: 100 g

Brašno: 2 kašike

Prašak za pecivo Laganini: 1/3 vrećice

Dodatno za kore:: :

Mlijeko: 200 ml

Trostruki fil:: :

Žumanjak: 12 kom

Šećer: 250 g

Puding od vanilije Laganini: 4 vrećice

Mlijeko: 1 L

Margarin: 250 g

Dodatak I fil : Nasjeckane bananice: 5 kom

Dodatak II fil: Istopljena čokolada: 100 g

Dodatak III fil: Usitnjeni orasi: 100 g

Dekoracija: po želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.