AminaHasanovic

Pileća salata

Sa zelenim povrćem i sosom od gljiva

AminaHasanovic

Pileća salata

Sa zelenim povrćem i sosom od gljiva

Sastojci:

Za piletinu: :

Pileći file: 400 g

Tajna začin za piletinu: 2 kašikice

Jaje: 1 kom

Prezla: 3 kašike

Brašno: 2 kašike

Sos: :

Gljive: 200 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Kurkuma: 1 kašikica

Salata: :

Zelena salata: 1 kom

Kupus: 1/2 manje glavice

Mladi luk: 3 kom

Ostalo povrće (kukuruz,paradajz,paprika...): po vašoj želji

Priprema:

Priprema:

Pileći file izrezati na tanke prugice. Umutiti jedno jaje u jednu posudu a brašno, prezlu i tajna mješavinu za piletinu pomiješati u drugu posudu. Piletinu uvaljati u jaje a tim u suhu mješavinu i pohovati u tavi par minuta na već zagrijanom ulju. 
Zelenu salatu, kupus i mladi luk oprati te isjeći i dodati malo soli i limunovog soka (ili ocata). Ovom povrću ponekad dodam kukuruz, paradajz, krastavce ili bilo koje povrće koje mi se nađe pri ruci. Vi možete birati po želji. 
U posebnu šerpicu izdinstati na maslu gljivu te nakon nekih 5 minuta dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i kašikicu kurkume. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri 10-tak minuta.

Kod posluživanje ovog jela na tanjir stavljam prvo povrće zatim redam piletinu i na kraju prelijem sosom.

Prijatno!

Sastojci:

Za piletinu: :

Pileći file: 400 g

Tajna začin za piletinu: 2 kašikice

Jaje: 1 kom

Prezla: 3 kašike

Brašno: 2 kašike

Sos: :

Gljive: 200 g

Vrhnje za kuhanje: 200 ml

Kurkuma: 1 kašikica

Salata: :

Zelena salata: 1 kom

Kupus: 1/2 manje glavice

Mladi luk: 3 kom

Ostalo povrće (kukuruz,paradajz,paprika...): po vašoj želji

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.