Pileća salata
Sa zelenim povrćem i sosom od gljiva
Pileća salata
Sa zelenim povrćem i sosom od gljiva
Sastojci:
Za piletinu: :
Pileći file: 400 g
Tajna začin za piletinu: 2 kašikice
Jaje: 1 kom
Prezla: 3 kašike
Brašno: 2 kašike
Sos: :
Gljive: 200 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Kurkuma: 1 kašikica
Salata: :
Zelena salata: 1 kom
Kupus: 1/2 manje glavice
Mladi luk: 3 kom
Ostalo povrće (kukuruz,paradajz,paprika...): po vašoj želji
Priprema:
Priprema:
Pileći file izrezati na tanke prugice. Umutiti jedno jaje u jednu posudu a brašno, prezlu i tajna mješavinu za piletinu pomiješati u drugu posudu. Piletinu uvaljati u jaje a tim u suhu mješavinu i pohovati u tavi par minuta na već zagrijanom ulju.
Zelenu salatu, kupus i mladi luk oprati te isjeći i dodati malo soli i limunovog soka (ili ocata). Ovom povrću ponekad dodam kukuruz, paradajz, krastavce ili bilo koje povrće koje mi se nađe pri ruci. Vi možete birati po želji.
U posebnu šerpicu izdinstati na maslu gljivu te nakon nekih 5 minuta dodati 200 ml vrhnja za kuhanje i kašikicu kurkume. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri 10-tak minuta.
Kod posluživanje ovog jela na tanjir stavljam prvo povrće zatim redam piletinu i na kraju prelijem sosom.
Prijatno!
Sastojci:
Za piletinu: :
Pileći file: 400 g
Tajna začin za piletinu: 2 kašikice
Jaje: 1 kom
Prezla: 3 kašike
Brašno: 2 kašike
Sos: :
Gljive: 200 g
Vrhnje za kuhanje: 200 ml
Kurkuma: 1 kašikica
Salata: :
Zelena salata: 1 kom
Kupus: 1/2 manje glavice
Mladi luk: 3 kom
Ostalo povrće (kukuruz,paradajz,paprika...): po vašoj želji