AzraHabib

Maslenica s raževim brašnom

- bijelo brašno - raževo brašno - so - ulje - kajmak - mlijeko - vrhnje za kuhanje - maslac

AzraHabib

Maslenica s raževim brašnom

- bijelo brašno - raževo brašno - so - ulje - kajmak - mlijeko - vrhnje za kuhanje - maslac

Sastojci:

bijelo brašno: 500 g

raževo brašno: 500 g

Priprema:

Pomiješati bijelo brašno i raževo (samo raževo se ne može razvijati), ja sam stavila otprilike pola-pola, malo soli, ulja i zakuhati jufke.
Za preljev pomiješati kajmak, mlijeko i vrhnje za kuhanje, masac i so.
Razviti jufku I nožem je rezati i slagati u tepsiju i svaki red politi pripremljenim mlijekom i kajmakom. Kad sve posložite pouljiti i ubaciti u rernu da se peče. Kad pođe rumeniti izvaditi i zaliti onim što je ostalo od zalijevanja jufaka. Ukoliko vam prethodno ostalo, zaliti samo s malo mlijeka. I ponovo se vrati da se fino ispeče. Kad bude gotova, izvaditi i kašikom pomalo zalijevati vrućom vodom (ne previše). Pokriti da se hladi.

Sastojci:

bijelo brašno: 500 g

raževo brašno: 500 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.