Adnaoo

Jaffa torta

Adnaoo

Jaffa torta

Sastojci:

Bjelanjak: 6komada

Brašno : 7 kašika

Šećer: 7 kašika

Prašak za pecivo: 1 komad

Kakao: 2-3 kašike

Puding (čokolada, naranča): 2 komada

Maslac: 100 grama

Želatina: 2 komada

Jaffa: 3 pakovanja

Sok od naranče ili čokoladno mlijeko : 1 komad

Orasi: 2 kašike

Laganini šlag krema : 1 komad

Slatko vrhnje: 100 ml

Mlijeko: 1 l

Priprema:

U zdjelu za mućenje dodamo 6 bjelanjaka i mutimo čvrsti snijeg i polagano dodamo 7 kašika šećera dok se u potpunosti ne otope. Zatim dodajemo brašno, kakao i prašak za pecivo i miješamo spatulom. Možete dodati par kašika sitno sjeckanih oraha ili komadiće čokolade po izboru. 

Ukoliko pravite ovu mjeru, kalup je 24 cm i onda gotovu koru prerežete na pola. Ili popolovite mjere i pravite 2x. 

Kora se peče oko 180° nekih 15 do 20 minuta zavisno od rerne. Čačkalicom probodete koru da vidite da li je gotova. Suha čačkalica - gotova kora. 

U zdjelu na platu stavimo 800 ml mlijeka i kuhamo do vrenja. U zdjelicu umutimo 1 puding od čokolade i 1 od naranče i dodajemo u vrelo mlijeko. Mutimo dok ne bude gotovo. Dodamo 100 gr maslaca sobne temperature i želatin koji pripremate po uputstvu sa kesice. Popolovimo fil i dodamo  u drugu polovicu umućenih 100 ml slatkog vrhnja. 

Redamo na sljedeći način:

Kora

Jaffa (natopljena u mlijeku ili u soku od naranče) 

Crni fil

Kora

Jaffa (natopljena u mlijeku ili u soku od naranče)

Svijetli fil i usput ja premažem cijelu tortu jer njega izađe malo više. U frižider ostaviti najbolje preko noći i sutradan umutiti Laganini šlag kremu po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu. 

Sastojci:

Bjelanjak: 6komada

Brašno : 7 kašika

Šećer: 7 kašika

Prašak za pecivo: 1 komad

Kakao: 2-3 kašike

Puding (čokolada, naranča): 2 komada

Maslac: 100 grama

Želatina: 2 komada

Jaffa: 3 pakovanja

Sok od naranče ili čokoladno mlijeko : 1 komad

Orasi: 2 kašike

Laganini šlag krema : 1 komad

Slatko vrhnje: 100 ml

Mlijeko: 1 l

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.