NihadinaKuhinja

Peceni krompir

NihadinaKuhinja

Peceni krompir

Sastojci:

veci krompira: 7-8

vece mrkve: 2-3

veca glavica luka: 1

so ibiber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

ulja: malo

vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.

Priprema:

Krompir isjecite na 4 dijela

Mrkvu isjecte na vece komade

Luk isjecite na trake.

Pomijesajte povrce,dodajte zacine i ulje pa pomijesajte.

Stavite u tepsiju sa pokopcom ili dublju tepsijupa prekrite folijom ako nemate poklopac.

Pecite 1 sat na 200 C.

Maknite foliju ili poklopac ,zalite vrhnjem za kuhanje i vratite u pec na 4-5 minuta.

Gotov krompir maknite iz peci,malo prohladite i servirajte ovako sam ili uz neko meso i salatu po vasoj zelji.
 
 
 
 

Sastojci:

veci krompira: 7-8

vece mrkve: 2-3

veca glavica luka: 1

so ibiber: po ukusu

Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika

mljevene paprike - Vispak: 1 kasika

ulja: malo

vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.