NihadinaKuhinja
Peceni krompir
NihadinaKuhinja
Peceni krompir
Sastojci:
veci krompira: 7-8
vece mrkve: 2-3
veca glavica luka: 1
so ibiber: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
mljevene paprike - Vispak: 1 kasika
ulja: malo
vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.
Priprema:
Krompir isjecite na 4 dijela
Mrkvu isjecte na vece komade
Luk isjecite na trake.
Pomijesajte povrce,dodajte zacine i ulje pa pomijesajte.
Stavite u tepsiju sa pokopcom ili dublju tepsijupa prekrite folijom ako nemate poklopac.
Pecite 1 sat na 200 C.
Maknite foliju ili poklopac ,zalite vrhnjem za kuhanje i vratite u pec na 4-5 minuta.
Gotov krompir maknite iz peci,malo prohladite i servirajte ovako sam ili uz neko meso i salatu po vasoj zelji.
Mrkvu isjecte na vece komade
Luk isjecite na trake.
Pomijesajte povrce,dodajte zacine i ulje pa pomijesajte.
Stavite u tepsiju sa pokopcom ili dublju tepsijupa prekrite folijom ako nemate poklopac.
Pecite 1 sat na 200 C.
Maknite foliju ili poklopac ,zalite vrhnjem za kuhanje i vratite u pec na 4-5 minuta.
Gotov krompir maknite iz peci,malo prohladite i servirajte ovako sam ili uz neko meso i salatu po vasoj zelji.
Sastojci:
veci krompira: 7-8
vece mrkve: 2-3
veca glavica luka: 1
so ibiber: po ukusu
Tajna zacina-dodatak jelima: 1 kasika
mljevene paprike - Vispak: 1 kasika
ulja: malo
vrhnja za kuhanje: oko 100 ml.