Hadžijski ćevap
Tradicionalno bosansko jelo
Hadžijski ćevap
Tradicionalno bosansko jelo
Sastojci:
Tajna začin za sitni ćevap: 1
Priprema:
Potrebno:
500gr junećeg mesa
2 crvene paprike
2 žute ili zelene paprike
2 veće mrkve
5 velikih krompira
200gr šampinjona
2 paradajza
1 kocka za supu (za 1l temeljca)
Tajna začin za sitni ćevap.
Priprema: Meso isjeći na kocke i prodinstati ga da bude upola pečeno. Krompir i mrkvu isjeći također na kocke i kolutiće i dodati mesu. Sve zajedno prodinstati i postepeno dodavati temeljac od kocke za supu. Kuhati 15-tak minuta, dodati ostalo povrće,paradajz oguliti i na sitno isjeći i nastaviti kuhati u temeljcu. Dodati Tajna začin iz kesice i još 400ml temeljca. Nakon 15 minuta skinuti sa peći i puniti u formirana gnijezda od pek papira. Gnijezda praviti uz pomoć zdjelice i vezati špagom. U tepsiju dodati 300 ml vode, poredati upakovan hadžijski ćevap i peći u zagrijanoj rerni 15 minuta na 200°. Prilikom posluživanja dodati kašiku kajmaka.
Sastojci:
Tajna začin za sitni ćevap: 1