Burek sa gotovim jufkama
Burek sa gotovim jufkama
Sastojci:
polupecene jufke ( kore za pitu ): 1 paket
mljevenog mesa: oko 700 gr.
luka: 2 vece glavice
so i biber: po ukusu
Tajna zacin-dodatak jelima: 1 kasika
ulja: malo
vode za prskanje jufke: malo
Priprema:
Juflu izrezite na velicinu tepsije u kojoj cete peci burek.
Meso proprzite sa zacinima,dodajte sitno sijeckan luk,promijesajte i maknite sa peci.
U nauljenu tepsiju stavite list jufke,preko isjecene ivice jufke da istadne kao dva reda jufke,poprscite vodom pa pospite filom.
Ponavljajte postupak 2 lista jufke,prskat vodom i posipat filom tako dok ne utrosite namirnice.
Zadnji list jufke poprscite vodom pa poprscite uljom.
Pecite na 180 C dok pita ne dobije finu bojicu.
Poprscite vodom,izbockajte nozom i prekrite foliom.
Vratite u pec na par minuta da se malo upari i omeksa.
Servirajte sa salatom po vasoj zelji ili casom kefira.
Sastojci:
polupecene jufke ( kore za pitu ): 1 paket
mljevenog mesa: oko 700 gr.
luka: 2 vece glavice
so i biber: po ukusu
Tajna zacin-dodatak jelima: 1 kasika
ulja: malo
vode za prskanje jufke: malo