Selvedina
Gulaš
Gulaš sa Tajnom
Selvedina
Gulaš
Gulaš sa Tajnom
Sastojci:
Juneći but: 1.500gr
Crveni luk: 0.700gr
Krompir: 0.500gr
Paradaiz sos: 100ml
Priprema:
Meso isjeći na veće komade i kratko popržiti na ulju, dodati sitno sjeckani luk. Dinstati 5min,dodati kašiku ajvara, malu kašikicu aleva paprike, paradaiz sos. Sve lagano još dinstati 5min dodati 1l vode,so, vegetu malo bibera. Kuhati 40min na srednjoj temp,dodati krompir isječen na veće komade. Po potrebi dodati još 200ml vode. Kuhati još 1h,pri samom kraju jednu supenu kašiku mješavine Tajna. Prijatno
Sastojci:
Juneći but: 1.500gr
Crveni luk: 0.700gr
Krompir: 0.500gr
Paradaiz sos: 100ml