Selvedina

Gulaš

Gulaš sa Tajnom

Selvedina

Gulaš

Gulaš sa Tajnom

Sastojci:

Juneći but: 1.500gr

Crveni luk: 0.700gr

Krompir: 0.500gr

Paradaiz sos: 100ml

Priprema:

Meso isjeći na veće komade i kratko popržiti na ulju, dodati sitno sjeckani luk. Dinstati 5min,dodati kašiku ajvara, malu kašikicu aleva paprike, paradaiz sos. Sve lagano još dinstati 5min dodati 1l vode,so, vegetu malo bibera. Kuhati 40min na srednjoj temp,dodati krompir isječen na veće komade. Po potrebi dodati još 200ml vode. Kuhati još 1h,pri samom kraju jednu supenu kašiku mješavine Tajna. Prijatno

Sastojci:

Juneći but: 1.500gr

Crveni luk: 0.700gr

Krompir: 0.500gr

Paradaiz sos: 100ml

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.