Sataraš
Klasični
Sataraš
Klasični
Sastojci:
Paprika: 400 g
Paradajz: 200 g
Crveni luk: 2 manje glavice
Tajna mješavina začina: 2 kašike
Vrhnje za kuhanje: 150 ml
Maslac: 100 g
Priprema:
Priprema:
Povrće oprati, očistiti i izrezati na manje komadiće. U tavu ili šerpu u kojoj ćemo praviti sataraš staviti otprilike dvije veće kašike maslaca (100 g). Zazim dodati izrezano povrće: luk, paradajz i paprike. Količinu povrća možete odrediti prema želji jer nema smetnje u procesu pripreme ukoliko se razliku od gramaže navedene u ovom receptu. Sve zajedno začiniti sa dvije kašike Tajna mješavine začina i izmješati. Pustiti da se dinsta 10-15 minuta gdje će povrće pustiti svoju vodu (poklopite šerpu/tavu). Nakon toga dodati malo više od pola čaše (150 ml) vrhnja za kuhanje i ostaviti da se krčka još nekih 5 minuta. Po želji možete dodatno začiniti.
Prijatno!
Sastojci:
Paprika: 400 g
Paradajz: 200 g
Crveni luk: 2 manje glavice
Tajna mješavina začina: 2 kašike
Vrhnje za kuhanje: 150 ml
Maslac: 100 g