AminaHasanovic

Sataraš

Klasični

AminaHasanovic

Sataraš

Klasični

Sastojci:

Paprika: 400 g

Paradajz: 200 g

Crveni luk: 2 manje glavice

Tajna mješavina začina: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Maslac: 100 g

Priprema:

Priprema: 

Povrće oprati, očistiti i izrezati na manje komadiće. U tavu ili šerpu u kojoj ćemo praviti sataraš staviti otprilike dvije veće kašike maslaca (100 g). Zazim dodati izrezano povrće: luk, paradajz i paprike. Količinu povrća možete odrediti prema želji jer nema smetnje u procesu pripreme ukoliko se razliku od gramaže navedene u ovom receptu. Sve zajedno začiniti sa dvije kašike Tajna mješavine začina i izmješati. Pustiti da se dinsta 10-15 minuta gdje će povrće pustiti svoju vodu (poklopite šerpu/tavu). Nakon toga dodati malo više od pola čaše (150 ml) vrhnja za kuhanje i ostaviti da se krčka još nekih 5 minuta. Po želji možete dodatno začiniti.

Prijatno!

Sastojci:

Paprika: 400 g

Paradajz: 200 g

Crveni luk: 2 manje glavice

Tajna mješavina začina: 2 kašike

Vrhnje za kuhanje: 150 ml

Maslac: 100 g

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.