Zemi

Sogan dolma

Bosansko jelo

Zemi

Sogan dolma

Bosansko jelo

Sastojci:

Zacin Tajna sarena dolma: 1

Priprema:

 

Sogan dolma

Luk ocistiti, staviti da se kuha nekih 10tak minuta, neko stavi klasiku sirceta dok se se luk kuha, ja ne.
Nadjev
Mljeveno meso, vegeta, paradajz pire, vegeta, riza, neko stavi i jaje, ja ne.

Kada se lukovice skuhaju dovoljno da se mogu odvajati, ohladiti ih i razdvojiti, napuniti nadjevom (nemojte ih skroz puniti jer riza u mesu nabubri) poredati u nauljenu serpu i kuhati na laganoj vatri povremeno dodaju i malo prokuhala vode. I saft u kojem se kuhaju zacinite. Kuhati sve dok riza u dolmama ne bude gotova.

Sastojci:

Zacin Tajna sarena dolma: 1

Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete.