NihadinaKuhinja
Laganini desert
NihadinaKuhinja
Laganini desert
Sastojci:
piskote ili petit keks: po potrebi
zrelije banane: 2
scera: 2 kasike
slagkreme Vispak- Laganini: 2
mlijeka: 250 ml.
mlijeka za namakat pskote: malo
Priprema:
Izmutite banane i secer.
Dodajte slag kreme i mlijeko pa nastavite sa mucenjem dok ne dobijete finu kremu.
U mlijeko namocite piskote i redajte u posudice.
Preko piskota krema,ponovo piskote pa krema i ukrasite polovicama piskota.
Umijesto piskota mozete koristit pett keks ili neki drui keks bez fila.
Ostavite u frizider da se prohladi i da piskote omeksaju prije serviranja.
Sastojci:
piskote ili petit keks: po potrebi
zrelije banane: 2
scera: 2 kasike
slagkreme Vispak- Laganini: 2
mlijeka: 250 ml.
mlijeka za namakat pskote: malo